Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.08.27 12:47

Miért sír a baba szoptatáskor?

 

 

Miért sír a baba szoptatáskor?

 

 

   A kismamák a legtöbb esetben felkészülnek a baba érkezésére, mégis, amikor világra jön a kis jövevény, rengeteg dologgal találják szemben magukat, ami aggodalmat kelt bennük. Ezek közül az egyik legfontosabb és leggyakoribb idegeskedésre okot adó dolog az evés. Eszik-e a baba eleget, lesz-e elég tej, ha igen, milyen minőségű lesz, és mennyi ideig tudod szoptatni őt? Eleinte az is gondot okoz, hogy ha sír, vajon miért sír? Persze idővel ezek az aggodalmak csökkennek, hiszen megismered gyermeked reakcióit és tudni fogod, hogy éppen mi lehet a baja. Jó példa erre, amikor szopizás közben egyszer csak eltörik a mécses és neked fogalmad sincs, mi lehet a baj. Összegyűjtöttünk erre néhány lehetséges okot segítségül addig is, amíg már úgy tudsz olvasni a babád reakcióiból, mint a nyitott könyvből:

  • Az első hetekben: pici babánknak fokozatosan kell hozzászoknia a külvilághoz, mindent apránként kell megtanulnia. Ilyen maga az evés is, hiszen teljesen másképpen működik, mint ahogyan eddig. Ha van is tejed és szopik is a picur, gyakran előfordul, hogy egyszer csak sírásba fullad, és neked fogalmad sincs, mi lehet a baj. Gondold végig, hogy ő még most ismerkedik mindennel és ebbe beletartoznak a saját korlátai is. Ugyanis azt sem tudja még, mikor lakott jól, a kis gyomra is csak fokozatosan fog tágulni és bizony előfordul, hogy többet eszik, mint amit be tud fogadni. Ilyenkor segít a böfiztetés, amellyel vagy a felesleges mennyiség távozik egy kis bukás keretében, vagy a közben lenyelt levegő böfiként. Babánk mindenképpen megkönnyebbül és még akár tovább is eszik.

  • Jön a kaki: az újszülötteknél evés során szinte mindig beindul az emésztés és csak azt vesszük észre, hogy tekereg, emelgeti a lábát és sír. Ha ekkor kicsit megtornáztatod, hamarabb túl lesz a folyamaton és peluscsere után mehet tovább a táplálkozás.

  • Megváltozott a tej íze: sokan nincsenek tudatában annak, hogy nemcsak attól függ, hogy milyen a tej íze, hogy a kismama hogyan táplálkozik, hanem befolyásolhatja a menstruáció megjelenése is, vagy éppen egy újabb terhesség. Nem kell kétségbeesni ekkor sem, hiszen gyermeked hamar hozzászokik az új ízhez és megint nyugodtan fog eszegetni.

  • Fogzás: ha jön a baba foga, az első jelek már 3-4 hónapos korban is jelentkezhetnek, mely jelek közt szerepel a szopizás közbeni sírás is. Annyival van egyszerűbb dolgod a felismerésben, hogy ilyenkor a síráshoz párosul a nagymértékű nyálzás és az ököl rágcsálása is. Ma már nagyon jó géleket, készítményeket lehet kapni erre, melyeket étkezés előtt használva elkerülhetjük a fájdalmat.

  • Fáradtság: gyakran előfordul, hogy kisbabánk egyszerre álmos és éhes. Ha nyugisabb a természete elszunyókál evés közben és nincs különösebb konfliktus. Viszont az élénkebb babákat dühíti a helyzet és nem tudják eldönteni, hogy álmosabbak, mint amilyen éhesek, vagy fordítva. Gyakran ez a helyzet sírásba torkollik és ilyenkor neked kell egy-két apró trükkel könnyíteni a helyzeten. Segíthet, ha fekvő helyzetben eteted, esetleg egy elsötétített szobában, kényelmes és csendes körülmények között. Így majd előbb-utóbb megnyugszik.

Reméljük, e tanácsok segítségével könnyebben belerázódtok az etetés zökkenőmentes lebonyolításába és ez a procedúra is örömteli együttlétet jelent majd.

 Oszd meg!

Webáruház készítés