Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.03.27 11:57

Milyen az ideális tavaszi cipő?

Milyen az ideális tavaszi cipő?

 

 

 

   Korábbi cikkünkben abban próbáltunk segítséget nyújtani, hogy sikerüljön kiválasztanotok az ideális vagy legalábbis ahhoz minél inkább közel álló tavaszi kabátot a gyermekednek. Most a tavaszi cipőket vesszük sorra.

Lássuk tehát, milyen szempontokra érdemes odafigyelni az ideális tavaszi cipő kiválasztásánál!

Honnan szerezd be?


Talán egy cipőt egyszerűbben fel lehet próbálni, mint egy overállt, és itt nehezebb is csupán a méretezés alapján választani. Ezért, ha nincs messze egy olyan üzlet, ahol kapni ilyesmit, akkor nem árthat útra kelnetek. De megoldás lehet az online rendelés is, ilyenkor csupán annyi a trükk, hogy érdemes lehet több időt rászánnotok arra az esetre, ha esetleg nem jó a méret és vissza kellene küldeni. Használt cipőt csak sarazni, udvarra, tartaléknak szabad bevetni.

Milyen anyaga legyen?


A tavaszi, de különösen a nyári cipőnél már kiemelten fontos, hogy ne fülledjen be a gyerek lába a cipőbe. Tavasszal még az esőállóságra, vízlepergetésre is gondolni kell ezen kívül. Így a legjobb választás egy természetes anyagú, jól szellőző bőrcipő vagy pedig az akár mosógépben is biztonságosan tisztítható tornacipő-sportcipő stílus.

Hogyan záródjon?


Minden életkorban praktikus, ha könnyű fel- és levenni a cipőt. Amíg azonban nem kell önállóan öltözködnie, választhatunk belebújós vagy fűzős fazont. Az óvodásoknál már azonban a tépőzáras megoldást szokták javasolni, hiszen ezt tudja a gyerek legkönnyebben fel- és levenni az óvodában egyedül.
Fontos, hogy a cipő jól tartsa a lábfejet és a bokát is a balesetveszély minimalizálása érdekében. Ezért a kicsi gyerekeknek még feltétlenül olyan cipőt javaslunk, amely felér a bokájáig is – ezzel csökkenthetők a későbbi deformitási zavarok esélyei is.

Kell-e a szupinált, a gyógycipő és a hasonló speciális részletek vagy mindez csak marketingfogás?


Bizonyos esetekben valóban szükség lehet rájuk, ezt leginkább a gyermekorvos vagy egy ortopéd orvos tudja megmondani. A jó minőségű, stabilan tartó cipőre azonban minden esetben szükség van. Ezek ideális esetben tovább is bírják a strapát, illetve a tisztítást is, tehát akár meg is térülhet a különbözet – de természetesen ne erre alapozz, hanem a gyermek biztonsága, egészséges fejlődése, a balesetveszély csökkentése a lényeg!
Homokozáshoz, sarazáshoz összepiszkítani azonban nyugodtan bevethetsz ekkor is egy tartalékos, egyszerűbb cipőt. Amíg a baba nem állt fel, szintén lehet kedvezőbb árú cipőt választani, ekkor inkább a tornáztatás még a lényeg!

Muszáj, hogy pontosan illeszkedjen vagy lehet-e egy kicsit nagyobb, hogy tovább elég legyen?


Szüleink, nagyszüleink szokása, részben kényszerből, hogy egy-két számmal nagyobb cipőt vesznek a gyereknek, mondván, hogy úgyis hamar belenő. Ezt a spórolási lehetőséget azonban nem javasoljuk, esetleg csak olyan cipők esetén, amelyet egy évben-egyszer kétszer, ünnepségeken vesz fel a gyermek.

Sok szempontot érdemes tehát figyelembe venni annak érdekében, hogy a leginkább megfelelő tavaszi cipő kerüljön a gyermeked lábára. Érdemes itt is az optimalizálásra törekedni: nem kell a legdrágább cipőt választanod, csak akkor, ha éppen egészségügyi okból ezt rendelték el! Viszont egy jó minőségű, erős, új, évszaknak megfelelő cipő minden gyereknek jár!

 Oszd meg!

Webáruház készítés