Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.03.22 10:06

Milyen az ideális tavaszi kabát?

Milyen az ideális tavaszi kabát?

 

 

 

   Itt a tavasz most már tagadhatatlanul. Ha még nem kezdtél hozzá a gyermeked tavaszi ruhatárának lecseréléséhez, akkor hasznos lehet most ez a kis útmutató. Összegyűjtöttük neked ugyanis, hogy melyek azok a szempontok, amelyekre érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy a tavaszi kabát kiválasztásával a baba is és te is a lehető legjobban járjatok, nemcsak anyagi értelemben, hanem a kényelem és a nyugodt öltözködés szempontjából is.

Lássuk tehát, milyen szempontokra érdemes kiemelten odafigyelned az ideális tavaszi kabát vagy overáll kiválasztásánál gyermeked számára!

Honnan érdemes beszerezni?

Üzletből:
Sem a babával, sem a hisztiző totyogóssal és óvodással nem fogtok több darabot felpróbálni. Így szerintünk nem érdemes csakis emiatt elindulni egy plaza- vagy piactúrára, hacsak nem jártok éppen arra.

Online:
Előnye, hogy nem kell érte kimozdulnotok sehova a nyűgös gyerekkel, otthon kényelmesen felpróbálhatjátok és ha nem jó, akár vissza is küldheted. Ha nagyon-nagyon kifutottatok az időből, akkor viszont nem javasolt, mert sokára érhet ide.

Használtan:
Turkálóból:
Csakis olyan kabátot vegyél így, amit játszósnak szánsz az udvarra és ki tudsz mosni! Szövetkabátról szó sem lehet innen!

Ismerőstől:
Biztos, hogy szeretnéd, ha az unokatestvére kabátját hordaná a gyermeked? Környezetbarát és költséghatékony megoldás, mégis inkább tartalék- vagy cserekabátnak ajánljuk, óvodába nem, mert sajnos, sok a rosszindulatú kisgyerek.

Kabát vagy overáll?


Amíg talpas rugdalózót hordtok odabentre, addig overáll, az után kabát, esetleg kétrészes. Könnyebb cserélni és tisztítani, arra pedig gyakran lesz szükség.

Fontos-e, hogy cseppálló, vízlepergetős legyen?


Természetesen igen, ne engedj ebből a szempontból, csak akkor, ha nagyon könnyen tisztítható a kabát.

Legyen-e mosható? Ha igen, elég-e a kézzel mosás vagy magasabb hőfokra is szükség lehet?


Itt szintén ne engedj kompromisszumot! Sáros lesz, foltos lesz, mosnod kell és kész, mégpedig magas hőfokon!

Milyen legyen a színe, mintája, anyaga?


Nem kell fekete kabátot adnod rá, csak temetésre! Ha jól mosható, akkor bátran vedd meg a hercegnős vagy tűzoltós dzsekit, hiszen már csak alig pár év és nem vehet fel ilyeneket!
Szövet- vagy gyapjúkabátot ebben az életkorban még nem javaslunk, esetleg csak nagyobb alkalmakra. A dzseki-szerű vízhatlan kabátok, könnyen kezelhető, mosható anyagú termékek a nyerők.

Hogyan záródjon? Lehet-e gombos, díszgombos vagy csak a cipzár a tuti?


Díszgombot, zsinórt, sok gombot, bármilyen bonyolult záródást ne! Cipzár és kész, főleg, ha már egyedül kell öltöznie az oviban! Nem a divat a lényeg, hanem, hogy össze tudja zárni és ne fázzon meg az udvaron!

Milyen hosszú legyen, meddig érjen?


Derék alá vagy térdig. Ha rövidebb, kint van a dereka, ha hosszabb, akadályozza a mozgásban.

Milyen vastag legyen?


Vékonyabb, mint a kályhameleg télikabát, de vastagabb, mint a legvastagabb pulóvere. Az esőkabát, széldzseki vastagsága az oviba-bölcsibe kevés, mert csak a kabát kerül a benti pólóra, nem lesz közte pulcsi.

Hajajj, még egy ilyen egyszerűnek látszó feladatnál is mennyi mindenre oda kell figyelni! Reméljük, azért sikerült egy kis segítséget nyújtani a tavaszi kabát választásban! Ha valami esetleg kimaradt, akkor nyugodtan szóljatok, azaz írjátok le hozzászólásban!

 Oszd meg!

Webáruház készítés