Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.08.06 09:18

Mire érdemes különösen figyelni a gyermek táplálkozásánál nyár végén, tanévkezdés előtt?

Mire érdemes különösen figyelni a gyermek táplálkozásánál nyár végén, tanévkezdés előtt?

 

 

 

   A nyár ideális esetben a határtalan szabadság élményével kecsegtet, nemcsak a gyermeknek, hanem a szülőknek is. Mindenki alig várja a tervezett nyaralást, de addig is fontos, hogy a gyermek számára valahogyan megoldjuk az otthon töltött időszakot. A kapkodásban pedig sajnos nagyon könnyű elfeledkezni a gyermek alapvető szükségleteiről.

Kiemeltünk most ezért néhány fontos gondolatot, amely nekünk sokat segítettek abban, hogy a nyarat betegségek nélkül vészeljük át, így pedig kipihenten, megerősödve kezdhessük el az új nevelési évet!

A nyár kitűnő alkalom a szezonális gyümölcsök megszerettetésére!

A kisgyerekekkel ismertess meg minél több nyári, hazai, lehetőleg biogyümölcsöt, -zöldséget! Ilyenkor a legfinomabbak ugyanis, és persze elérhető áron be is szerezheted őket. Ha van hozzá türelmed, ne vesd meg a befőzést sem, esetleg próbálj megkérni rá egy lelkes, tettre kész nagyszülőt!

Az agyonsulykolt, mégis elhanyagolt alapvetés: a megfelelő vagy inkább megnövelt folyadékfogyasztás – de az sem mindegy, mit isztok!

Víz-víz-tiszta víz- ha nem tiszta, vidd vissza, majd valaki megissza – vagy, ha nem, az is mindegy! Ti ragaszkodjatok a tisztított vízhez, ennek hiányában valamilyen alternatívához! Készíts például „ice teát” gyümölcsteából, cukor nélkül!

Ne csábuljatok el a nyalóka- vattacukor- édességek- cukros üdítők tekintetében, mert erről a vonatról nem lehet leszállni!



Mindannyian tudjuk, mennyi rettegett betegséget előzhetnénk meg a túlzott cukorfogyasztás, a mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek, színezékek, aromák elkerülésével – mégis nehéz megálljt parancsolni a rokonoknak, de néha önmagunknak is egy-egy lazább napon! Ne engedj, mert ha a kisujjadat nyújtod, a karod fog kelleni! Próbáld kerülni a mirelit ételeket is, hiszen ilyenkor akár főzni sem kell, egy szelet sajt salátával ugyanúgy megteszi néha!

Rendszer-rendszer-rendszer! Asztalnál, evőeszközzel enni, kézmosás után – ne lágyuljon el a szíved!

A nyári szabadság alatt hajlamosak lehetünk engedni ezekből a fontos szabályokból és gyereknek nagy gondot jelenthet majd a visszarázódás. Nyilvánvaló, hogy ezekre nemcsak az intézményekbe való beilleszkedés, a kulturált-civilizált európai életforma, hanem a higiénia miatt is szükség van,  így ugyanis  nagyban csökkenthető a betegségek kialakulásának, egymásra történő átadásának esélye.

Szalmonella és barátai ellen csak maximális konyhai higiéniával védekezhetsz!

Talán ezt sem kell mondanunk, de az ilyesmit soha nem lehet elégszer hangsúlyozni! Különösen figyelj arra, hogy friss, tiszta, alaposan hőkezelt tojás és hús kerüljön a család asztalára, de természetesen az is fontos, hogy a zöldséget és a gyümölcsöt is gondosan mosd meg! Lehet, hogy te is megfősz vagy megaszalódsz közben a konyhában, de legalább nem a betegségek miatt fog főni a fejed!

Igen, megértjük és tudjuk, hogy az anyáknak nagyon nehéz dolguk van, mert nyáron, szabadság alatt sem lazíthatnak túlzottan! Nyilván nem érdemes átmenni anyaszörnyetegbe, de emlékezz mindig a rettenetes gyerekkórokra, ezek biztosan éberen tartják majd a figyelmedet! Jutalmad pedig egy csinos, ügyes, erős, egészséges, kiegyensúlyozott, talán egyszer majd hálás gyermek és egy nyugodt évkezdés.

 Oszd meg!

Webáruház készítés