Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.05.02 12:39

Mit csináljak, ha fáj a szoptatástól a mellbimbóm?

 

 

Mit csináljak, ha fáj a szoptatástól a mellbimbóm?

 

 

   A szoptatás csodálatos dolog, hiszen nem csak az anya és gyermeke közötti kötődést segíti elő, de az anyatejben lévő számtalan hasznos tápanyag fizikailag is támogatja a baba fejlődését. Akinek van elég anyateje és ideje, illetve nem érzi kellemetlennek, annak érdemes kipróbálnia a szoptatást.

Sajnos azonban sok rémtörténet kering az anyukák között, ami miatt elmegy a kedvük a friss babásoknak az anyatejes táplálástól. A szoptatástól sokan többek között azért tartanak, mert szomorú történeteket hallottak arról, milyen az, amikor kisebesedik egy anyuka mellbimbója. Igaz, ami igaz, ez valóban nem kellemes érzés.

Ma már viszont több lehetőséged van a mellbimbó kisebesedés elkerülésére. Ezek közül mutatunk most néhányat:

- Szoptatós párna. A szoptatós párna segítségével kényelmes testtartásban szoptathatod a babádat. A kemény szivacs töltetű óriási párnák körbeölelnek benneteket, a babát pedig egy stabil, magas pózba helyezheted a párnával. Így kevésbé kell lehajolnod, és kisebb az esélye annak, hogy a mellbimbó felesleges húzkodásával kellemetlen fájdalom, esetleg sérülés keletkezzen rajtad a szoptatás alatt. A szoptatós párnát később baba-fekhelynek, vagy ülőhelynek is használhatod, vagy felnőtteknek akár derékpárnának is kiváló választás.

- Bimbóvédő. A modern kor egyik csodája a mellbimbó kisebesedésének megakadályozására, illetve a már enyhén kisebesedett cicikkel történő szoptatás lehetőségének megteremtésére. A szilikonból készült anyagot a babád nem érzi idegennek, így az anyamellhez hasonlónak tekinti. Te pedig megvédheted kényes testrészeidet anélkül, hogy a szoptatás élményéről és jótékony hatásáról le kelljen mondanotok. A bimbóvédő használatával nem kell attól félni, hogy idejekorán le fog szokni a babád a szopizásról, akkor sem, amikor éppen harapós kedvében van. Fogzásban lévő babák esetén pedig egyszerűen megváltást tud jelenteni ez a fantasztikus kis eszköz.

- Gyógyszertári kenőcs. A legtöbb patikában, drogériában árulnak valamilyen kenőcsöt a kisebesedett mellbimbóra. Anyukától függő, hogy kinek melyik válik be. Van, aki esküszik rájuk, és van, akinél sajnos nem sokat segített. Fontos, hogy a legtöbb bimbóvédő kenőccsel nem szabad szoptatni, legalábbis a felszívódásáig biztosan.

- Jegelés, hideg vizes borogatás. Egyszerű, kézenfekvő és olcsó megoldás a fájdalom és a duzzanat enyhítésére, ráadásul akár szoptatás előtt, vagy aközben is alkalmazhatod például a másik mellen.

- Anyatej. Ha van elég anyatejed, és éppen ráérsz, akkor a szoptatás után mindig érdemes körbekenni vele a mellbimbódat. Természetes módszer a gyulladás csökkentésére, a fájdalom enyhítésére, amely ráadásul biztosan nem fogja zavarni a babádat sem.

Ne csüggedj tehát, ha fáj a mellbimbód! A szoptatáshoz az anyának is ugyanúgy hozzá kell szoknia, a testének át kell állnia rá, mint a babának! A mellbimbót pedig a természet a szoptatásra tervezte: idővel és türelemmel meg fog edződni és ügyesen egymáshoz fogtok szokni a babáddal.

Viszont, ha nagyobb sérülés, esetleg harapás keletkezett a mellbimbódon, érdemes orvoshoz fordulni! Semmit sem kell szégyellni előtte, hiszen ő felkészült ember, aki a legjobb tanácsot, gyógyszert, segítséget fogja adni!

Oszd meg!

 

Webáruház készítés