Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.20 10:44

Mit főzz karácsonyra, ha pici a babád?

Mit főzz karácsonyra, ha pici a babád?

 

 

 

   A karácsonyi készülődés baba nélkül is egy őrület tud lenni, főleg, ha a sütés-főzésről, vendégvárásról van szó. Nyilvánvalóan, ideális esetben a tágabb család tud és akar is segíteni abban, hogy az anyát kicsit tehermentesítse sütés-főzés ügyben. A Szentestét azonban mégis a legtöbb fiatal család is szűk körben szereti eltölteni, ekkorra pedig érdemes immár gyermekesként újragondolnunk, hogy mi is kerüljön az ünnepi asztalra.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen nem feltétlenül az egzotikus ételkülönlegességek jelenthetik ilyenkor az ideális választást. Azokat az ételeket, amelyek több óra pepecselést, konyhában állást igényelnek, igyekezni kell kiiktatni a menüsorból vagy ha mindenkinek mégis ez a szíve vágya, akkor meg kell próbálni előre gondolkodni, esetleg segítséget kérni a logisztikához. Ami még megoldás lehet, hogy közös időtöltést, családi programot csinálni például a palacsintasütésből, mézeskalács-szaggatásból, fasírt vagy kókuszgolyó-gyúrásból. Azonban, ha a tapasztalt anyukák őszintén a szívükre teszik a kezüket, akkor ők is azt mondják, hogy az ezekről az időtöltésekről készült álomszerű reklámok és mesék többnyire fényévekre állnak az igazságtól. A reklámokban látott kellemes illatú konyha a csengőszóval és vidám gyerekkacajjal a háttérben ugyanis valójában inkább egy katasztrófa sújtotta övezetté alakul ilyenkor, feleslegesen idegeskedő anyukával és síró, hisztiző gyerekkel.

 

A javaslatunk tehát az, hogy a bonyolultabb házi sütögetéseket inkább már nagyobb, legalább óvodás korú gyermekkel végezzétek, amikor már jobban érteni is fogja, hogy mit is csináltok, nemcsak egy játéknak fogja fel a sok közül. Egy palacsintasütésnél ráadásul a balesetveszéllyel is számolni kell. Játsszatok inkább egy jót együtt a szobában önfeledten egy biztonságos, puha baba-játékkal!

 

Bébi vagy totyogó mellett talán még a levesről is le lehet mondani, hiszen úgyis esztek majd másnap és harmadnap a rokonoknál eleget, ahogyan süteményt is. Szenteste napjára praktikus lehet bármilyen zsírszegény sült hús vagy halfilé, vele sütött zöldségekkel – ezekből pedig a picinyedet is meg tudod kínálni nyugodt szívvel. Az örök klasszikus burgonya- vagy franciasaláta is ajánlható, amelynek nagy előnye, hogy akár előző nap, alvásidőben összeállítva is tökéletes íze lesz. Ha mégis a rántott hús a kedvencetek, azt is lehetséges bepanírozni és lefagyasztani, hogy aznap már csak sütni kelljen. Desszert gyanánt egy egyszerű, kevert süti lehet az ideális megoldás, de bátran vesd be a bolti mézeslapokat vagy piskótalapokat is – csak egy puding vagy zselatin egy kis gyümölccsel és máris kész a „csoda”. No és bizony az sem ördögtől való, ha a kisgyermekes időszakban egy étteremből rendelünk egy kiadós bőségtálat és inkább a családdal foglalkozunk.

 

Nem kell tehát beleőrülni a karácsonyba, így a karácsonyi sütés-főzésbe sem. Amennyire csak lehet, próbáljátok ezt is egyszerűen megoldani, hogy mégis legyen az asztalon friss, finom, ünnepi étel, de ne is kelljen órákig a konyhában állnod vagy balesetveszélybe sodornod magatokat. Vedd lazán a sütés-főzést is! Élvezzétek az ünnepet és az együtt töltött időt! Ne hagyd, hogy az elvárásokról és az idegeskedésről szóljon a karácsony, helyette inkább pihenjetek és nevessetek sokat!

 Oszd meg!

Webáruház készítés