Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.07.13 13:17

Mit tehetünk, ha egész éjszaka sír a baba?

 

 

 

Mit tehetünk, ha egész éjszaka sír a baba?

 

 

 

   Van egy félreérthetetlen jele annak, amikor az ember szülővé válik. Persze, igazából sok jele van, hiszen alapjaiban változik meg az életciklusunk, de mégis, a kisbabás szülőknek van egy közös ismertetőjelük, amely kis szerencsével csak rövid ideig, kissé kisebb szerencsével viszont akár évekig elkísér bennünket. Ha csak annyit mondok, hogy Derrick felügyelő, már valószínűleg mindenki tudja, hogy mire kívánunk utalni. Igen, a szemek alá kiülő, vaskos, kialvatlanságból eredő táskákról.

 

A család újdonsült szeme fénye ugyanis azzal a különleges képességgel érkezik meg életünkbe, hogy egészen apró termete ellenére is hatalmas energiát képes a szülők alváshiányának kiváltásába fektetni. Persze, sok esetben ez nem olyan vicces, és nem szabad félvállról venni. Ha a baba nem azért sír fel az éjszaka közepén, mert mondjuk éhes, hanem masszívan átsírja az éjszakát, természetesen forduljunk orvoshoz!

 

Többnyire azonban az éjszakai sírások oka nem igazán komoly. Az esetek nagy többségében valóban csak arról van szó, hogy a kicsi pocija hamarabb jelzi az etetési időt, mint a mi ébresztőóránk, esetleg melege van, kényelmetlenül fekszik, vagy arról, hogy „önnek új üzenete érkezett”a pelusba. Szerencsétlenség a szerencsében, hogy egy elszántabb apróság, ilyen és ehhez hasonló sérelmekkel akár félóránként, és akár egész éjszaka is képes visító hangüzenetekkel értesíteni a békés álomról álmodozó szülőket. A váltott felkelés, miszerint egyszer az egyik, másszor a másik önkéntes áldozat vánszorog el félálomban a hangforráshoz, ideig-óráig megoldást jelenthet, de lássuk be, ha nem találunk hamar egy hatékony módszert arra, hogy mielőbb és tartósan visszaaltassuk őcsöppségét, az olimpiai öt karikából kettő szinte biztosan a szemünk alatt fogja végezni. Az alábbiakban néhány, tapasztalaton alapuló tippel próbálunk segíteni neked és mindenkinek, aki aludni szeretne.

 

Pocaklakó korában a baba megszokta, hogy szinte folyamatosan tompa, monoton zaj vette őt körül (fehér zaj). Ezért alszanak el könnyedén a babakocsi ringatózásában, vagy az autó monoton búgásának ölelésében. Amennyiben egy halk, monoton zajforrást helyezel el az ágya közelében, valószínűleg könnyebben alszik majd vissza egy-egy ébredés után.

 

Babánk összekeveri a nappalt és az éjszakát, hiszen anya hasában nem igazán volt különbség a két napszak között. Igyekezz ezért szokásbeli eltérést vinni a nappali és az éjszakai etetések közé. Segíthet neki, ha megtanulja, hogy a nappal etetés után nem fekteted vissza azonnal, míg éjszaka igen.

 

Az esti gyors elalvásban segíthet még az is, ha a nappali alvások idejét megkurtítod kissé. Amennyiben a baba délelőtt jókat alszik, ébreszd fel őt fél órával korábban, így elcsúsztatva az egész napos ciklust. Ha szerencséd van, ez a fél óra alváshiány este jelentkezni fog.

 

’Alvókát’ is használhatsz. Türelemmel szoktasd hozzá a kicsit, hogy ne ringatásra aludjon el. Lefektetésnél adj neki egy rongybabát vagy egy párnahuzatot, hogy legyen mivel játszania, legyen mit szorongatnia. A későbbiekben ez a tárgy biztosan segítségére lesz az elalvásban. Ami még be szokott válni a picik elaltatásakor és az egyedül alvás megtanulásánál, az nem más, mint anya kissé átizzadt, anyatej illatú pólója. Helyezd a közelébe és meglásd, nyugodtabb éjszakákra számíthattok!

Oszd meg!

Webáruház készítés