Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.03.08 11:50

Mivel szórakoztasd a babát?

Mivel szórakoztasd a babát?

 

 

 

   Ahogy növekszik a babánk, azzal egyenes arányban tölt egyre több időt ébren. Ezeknek az ébren töltött időszakoknak egy részét töltsük a babánk játékos fejlesztésével. Hiszen nem lehet elég korán kezdeni.

Az egész pici babáknál ez a játékidő ne legyen több öt-tíz percnél, ugyanis a babád pici korban még könnyen elfárad. Jó, ha tudod, hogy számára nem elsősorban a kézzel fogható játékok a fontosak, hanem a veled együtt töltött idő, mely a fejlődése mellett a hozzád fűződő kötődését is erősíti.
Azt biztosan elég hamar észrevetted, hogy már pár hetesen is figyel a hangodra, érintésedre, mosolyodra.


A közös játékidőt nem kell elkülöníteni, akár a mindennapi teendők közzé is könnyedén beépíthető.


Például öltözködés közben énekelhetsz vagy pedig mondókát is mondhatsz neki. Mikor már tudja tartani a fejét és már szívesen szemlélődik, akkor hagyd, hogy elfoglalja magát. Ha kiteszed a játszószőnyegre, akkor viszont egy percre sem szabad magára hagynod, nehogy épp akkor próbálja ki a kúszást, s akár a tiltott zónába is el tud jutni.


Mivel a babád igényli a társaságodat, ezért közös játékkal szórakoztathatod.

Kukucskáló


A babák körében legnagyobb favorit és örök darabja a babajáték-kelléktárnak a kukucskáló.
A kicsik nagyon szeretik, ha valami mögé elbújsz, például egy kendő mögé, de a kezed is elégséges számukra takarásként. Hangosan kacagnak, amikor előbukkansz. Ha te is velük nevetsz, akkor előbb-utóbb ők is késztetést fognak érezni, hogy elbújjanak.

Tapsi-tapsi


A másik mindenki által ismert babajáték a tapsolás. Fogd meg a babád kezét és óvatosan ütögesd össze. Így megtanítod tapsolni. Közben mondókát is mondogathatsz neki. Egy idő után önállóan fog próbálkozni a tapsikolással.

„Ez elment vadászni…”


Ősrégi babajáték az ujjakkal az „Ez elment vadászni” című mondóka, mely az apróságokat könnyen elvarázsolja. Számukra ez egy nagyon élvezetes játék, főleg hogy mondóka is párosul hozzá.

Ciróka, maróka


A babák nagyon szeretik a testi kontaktust. Ha végigsimítasz az arcán, akár egy plüss állatkával, nagyon élvezni fogja a játékot.

Állathangok utánzása


Ha plüss játékokkal vagy bábokkal szórakoztatod a babádat, miközben állathangokat utánozol, a babád könnyedén meg fogja tanulni a hangutánzó szavakat.

Önálló játékok


Plüss babajátékokat azért érdemes a babádnak adni, mert könnyedén meg tudja őket fogni, kellemes érzés vált ki belőle, ráadásul nem fogja megsérteni magát velük. Jó választás a színes műanyag játék is, amely rágható és nem éles. Remek választás lehet a puha, rágható, nyálazható baba-mesekönyv is. Három hónapos kor után már a képeket is tudja nézegetni a babád.

Tiltott játékok


Vannak viszont olyan babajátékok, amilyeneket semmiképpen ne adj a babád kezébe.
Nem szabad apró, lenyelhető dolgokat, vagy olyan játékot a kicsi közelébe tenni, amit apró darabokra szedhet szét. Ezeket lenyelheti és megfulladhat tőle. Nézd meg, hogy a játék milyen festékkel van befestve, mert mérgező lehet. Ne adj éles, szúrós, nehéz tárgyakat a kezébe, amivel sérülést okozhat magának.

Nem drága babajátékokat kell vásárolnod a babádnak, hanem néhány korának megfelelő, balesetet nem okozó, ugyanakkor érzékszerveit is fejlesztő játékot.

 Oszd meg!

Webáruház készítés