Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.02.01 11:22

Mosás és folttisztítás a baba mellett – túlélési tippek, hogy ne kerülgessen minden nap a sírás

Mosás és folttisztítás a baba mellett – egyszerű túlélési tippek, hogy ne kerülgessen minden nap a sírás

 

 

   Egy hétköznapi téma is újragondolást igényelhet gyermekünk születése után. A sokféle, különböző folt ugyanis minden kisgyermekes család életét végigkíséri. Pici baba mellett viszont sokan a teljesen vegyszermentes mosásra esküsznek, így a vegyszeres folttisztító használata is elképzelhetetlen számukra.

Mutatjuk, nekünk mi vált be.

Korábban már írtunk arról, hogy szerintünk mikor mit érdemes ráadni a babára. A lényeg, hogy célszerű magas hőfokon is mosható, jó minőségű anyagból, lehetőleg (bio)pamutból készült egyszerű, praktikus és kényelmes holmival felszerelni a babánk hétköznapi ruhatárát. Nem kell azonban egyből a divattervezők méregdrága kollekcióira gondolni, otthonra a büfizés, bukás mellé tökéletesen megteszi a testvérektől, rokonoktól, barátoktól örökölt ruhatár, ezek hiányában pedig nem szégyen anyukáktól, bababörzékről vagy Uram Bocsá’ turkálóból sem vásárolni, esetleg a védőnőtől elfogadni néhány darabot. Mindez ugyanis nemcsak környezetkímélő és erősen pénztárcabarát megoldás, de az az óriási előnye is megvan, hogy nem fogjuk sajnálni magas hőfokon többször is kimosni, nyúzni a ruhát -- de akkor sem sírjuk el magunkat, ha éppen egy tokától bokáig történő terhelés miatt levágjuk a gyerekről és a kukában köt ki.

Ezeket a ruhákat tehát bátran moshatjuk magas hőfokon akár mosódióval, mosószódával vagy ecettel, de a ruhák jellege miatt a mosószer és a folttisztító használata elveszíti a jelentőségét. A használt ruhát javasolt először átmosni kilencven fokon, esetleg egy fertőtlenítő mosószer-adalékkal is, majd alaposan kiszárítani a szárítógépben vagy a szabad levegőn. A továbbiakban ezek a ruhák akár minden alkalommal is moshatók magas hőfokon, így a baba bőre biztosan nem érintkezik majd semmilyen vegyszerrel, ezáltal pedig nagyságrendekkel csökkenthető a bőrproblémák, illetve egyéb betegségek előfordulásának valószínűsége.

Ahogyan azonban nő a gyermeked, egyre több úgynevezett elmenős ruhára lesz szükségetek. Ha kimentek sétálni a babakocsival, rokont látogattok vagy fénykép készül rólatok, akkor érdemes a már régóta tartogatott és oly nagy szerelemmel vásárolt, csilivili tüllszoknyákat, virágos hajpántokat vagy a kis úrfiknak tervezett egyéb álomszerű ruhakölteményeket elővenni. A gyerek azonban ezekben a szépségekben is gyerek marad, így könnyen előfordulhat, hogy baleset éri a csodálatos kollekciót. Ekkor érthető, hogy mosási és folttisztítási praktikák után keresgélsz bőszen. A mi egyik kedvencünk a nátrium-perkarbonát vagy perkarbi, amely bőrbarát folttisztítási megoldás színes és fehér ruhákhoz egyaránt, bár sajnos leginkább csak hatvan fok felett működik. Zsíros foltokra beválhat még a hagyományos mosogatószer is. A hypót viszont, különösen az érzékeny bőrű babáknak, semmiképpen nem ajánljuk. Ha viszont nagyon sajnálod a szépséges ruhadarabot és leginkább úgyis csak emlékbe szeretnéd eltenni már, akkor nem ördögtől való néha a hagyományos folttisztító mosószer-adalékok bevetése sem.

Bárhogyan is öltözzetek, bármilyen mosási és folttisztítási praktikákat is alkalmazzatok, a lényeg, hogy ne hagyd, hogy a házimunka eluralkodjon rajtad, hiszen a ruhák vannak értetek és nem ti vagytok a ruhákért! Élvezd gondtalanul a kisbabás perceket és annyit foglalkozz a mosással, folttisztítással is, amennyinél úgy érzed, megfelelően gondoskodsz a gyermekedről!

Oszd meg!

Webáruház készítés