Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.03 10:44

Nálatok mit hoz a Mikulás? Ötletek a mindenkinek megfelelésre

 

 

 

Nálatok mit hoz a Mikulás? Ötletek a mindenkinek megfelelésre

 

 

   A decemberi ünnepek, a Mikulás és a karácsony közeledtével minden gyermekes családban felmerül a kérdés, hogy mi kerüljön idén az ajándékcsomagba. (Ha nekünk nem jutna eszünkbe, akkor a gyermekeink egy bizonyos kor után már biztosan emlékeztetni fognak rá.) Később a bölcsődébe és az óvodába is jönni fog Mikulás, így általában a szülők is összekapnak azon, hogy organikus egzotikus gyümölcsöket, felesleges dísztárgyakat, esetleg némi rettenetesen káros csokimikulást, édességet hozzon. Jellemzően a munkahelyi karácsonyi ünnepségeken is Mikulás-csomagot osztogatnak a figyelmesebb munkaadók a gyermekes szülőknek, így általában a kollégák között is előkerül ez a téma.

Nehéz, sőt, nem is lehet mindenkinek megfelelni, de azért meg kell próbálni.
Tipikus helyzet, amivel a többgyerekes anyák egyébként naponta legalább egyszer biztosan szembesülnek – nincs ez másként a Mikulás esetében is. Természetesen, ha több gyereked van vagy az egész bölcsis-ovis csoportnak készültök megoldást találni, úgy illik, hogy mindenki legalább, ha nem is teljesen, de közel ugyanazt kapja, az értéke azonban mindenképpen ugyanannyi legyen. Ezen belül pedig egyértelműen a szélesebb körnek is megfelelő, általános megoldások fognak teret hódítani, ám mégis, ezeken belül is lehetséges némi kreativitás és újszerűség a Mikulás puttonyának megtöltésében.

Állítsatok össze egy listát legalább nagy vonalakban, hogy mégis mik azok az ajándékok vagy csomagok, amelyekben gondolkodtok!
Van, aki a klasszikus Mikulás figura- szaloncukor- tábla csokoládé kombináció elkötelezettje, van, aki inkább az egészséges életmód híve és legszívesebben csak gyümölcsöket és magvakat tenne a Mikulás-csomagba. Néhányan inkább emléket adnának, ami felnőttkorukig is megmarad ideális esetben – például egy kerámia dísztárgy vagy hógömb formájában, de van, aki a jelenleg is használható kisebb játékok, könyvek vagy színezők felé hajazna. Beszélgessetek és vázoljátok fel az elképzeléseiteket!

Gondolkozzatok visszafelé: mi az, ami nem lehet megfelelő bizonyos gyerekeknek!
Azt mindig könnyebb eldönteni, mi az, ami valamiért nem jó. Ha van például cukorbeteg kisgyerek a családban vagy a csoportban, akkor a hagyományos édességcsomag helyett tapintatos megoldás lehet valami másban gondolkodnunk. Ha viszont valaki éppen a mogyoróra vagy valamilyen magra allergiás, akkor erre érdemes odafigyelnünk. A törékeny dísztárgy csak akkor arathat nagy sikert, ha nincsen túl kicsi gyerek, aki egy óvatlan mozdulattal eltörheti azt. Egy olyan kisgyereket, aki a fejlődésében hátrányt szenvedett a többiek között, frusztrálhat, hogy nem olyan ügyes még a színezésben, ahogyan egy elemes játék zavaró és hangos lehet egy autizmussal vagy túlhallással élő csemetének. Ha maradt olyan lista, amely mindenkinek megfelel, már meg is születhetett a döntés.

Látszólag egyszerűnek tűnhet egy Mikulás-csomag alkotóelemeinek az összeválogatása, a gyakorlatban azonban számos fontos szempontot érdemes ezzel kapcsolatban is figyelembe venni. Bizonyos keretek között mégis lehetséges olyan univerzális megoldást találni, amelynek azért a legtöbb kisgyerek örülni fog és amelyek birtokában jó élménnyel fogja várni a következő évben is a Mikulást – azaz megéri neki „jónak lenni”, a szülők örömére.

 Oszd meg!

Webáruház készítés