Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2020.01.31 11:46

Nem jön a baba, de miért? Ezekre vajon gondoltál már?

Nem jön a baba, de miért? Ezekre vajon gondoltál már?

 

 

Nagyon sokan küszködnek azzal, hogy a hőn áhított gyermekáldás késik, várat magára. Sajnos, az egészségügyi rendszer sem kecsegteti sok reménnyel ezeket a hölgyeket, sőt, sokszor teljesen elkeseríti őket a jövőjükkel kapcsolatban. Mi azonban mégis azt tanácsoljuk, hogy nem szabad feladni, elkeseredni és érdemes több követ is megmozgatni a vágyott baba érdekében, hiszen számtalan csodával határos teherbeesésről hallottunk már.

Összeszedtünk ezért most néhány ötletet, amerre érdemes lehet elindulni a teherbeesés érdekében!

Mikor méretted meg a cukrodat utoljára?
A vágyott teherbeesés elmaradását tömegesen okozza az inzulinrezisztencia, PCOS és más hasonló, részben nőgyógyászati, endokrinológiai zavarok. Szinte mindegyiknek a cukoranyagcseréhez van köze. Ha túlsúlyos vagy, nehezen mennek le rólad a kilók, de különösen, ha az elmúlt időszakban szedtél fel sokat, ha szenvedsz a zsíros bőrtől és hajtól, pattanásoktól, szőrősödéstől vagy hajhullástól, akkor mindenképpen érdemes ez irányban is kivizsgáltatni magad. Készülj fel, hogy sajnos kicsit furcsán gondolkoznak erről az orvosok és lehet, hogy nem szívesen küldenek majd tovább. A nőgyógyászok pedig sokszor a teherbe esni vágyó túlsúlyos nőkhöz tudnak elég bántóan szólni. Ha teheted, inkább azt javasoljuk, próbálj magán laborba és magán nőgyógyászhoz menni, esetleg ismerősöktől kérni ajánlást. Léteznek már Budapesten magán egészségügyi intézmények is, amelyek kimondottan erre specializálódtak, de igazából bármelyik jóindulatú orvos segíthet egy labort kiírni a legkisebb faluban is! Akár hónapokig is tarthat, mire bekerülsz a vizsgálatra, így addig is érdemes lehet elkezdeni az életmódváltást. Hagyd el a cukrot, lisztet és tejet, helyette egyél rengeteg zöldséget és gyümölcsöt és csak tiszta vizet igyál! Segíthet a paleo vagy a vegán életmód is, olvass utánuk! Keress közösségeket, fórumokat az Interneten, hamar sorstársakra találsz majd!

Minden rendben körülötted?
Sokszor tapasztaljuk, hogy a babavárásra, teherbeesésre valami misztikus, tőlünk teljesen távol álló dologként gondolunk. Nyilván ez nem véletlen, hiszen rengeteg profit származik abból, hogy kiadjuk a saját életünket, a testünk természetes folyamatait a kezünkből és ahelyett, hogy úgymond belegondolnánk az okokba, inkább vagyonokat költünk a testünket-lelkünket pusztító orvosi kezelésekre. Ezzel persze nem az orvosok ellen szólunk, csak arra kérünk, próbáld átgondolni, hogy ha csak a tudatos elméden múlna, te teherbe esnél-e most? Hogyan állsz magadhoz? Jól érzed magad a bőrödben, boldog vagy, erős és egészséges vagy? Milyen a környezeted? Milyen a kapcsolatod a pároddal, számíthatsz-e rá az éjszakázásoknál, betegségeknél, fogzásnál, gyermekágynál? Van más segítséged, jóban vagy-e a rokonaiddal, esetleg vannak-e gondjaitok, rendezetlen ügyeitek? Milyen a lakásod? Lesz hova nyugodtan lefektetned a kicsit, van-e elég helyetek, tudsz-e neki csendet és nyugalmat, tisztaságot, meleget, viszonylagos kényelmet biztosítani? Hogy állsz anyagilag? El fogtok-e boldogulni, ha kiesik egy fizetés, nem fogod-e kiszolgáltatottnak érezni magad?

Gondold végig legalább ezt a néhány dolgot, tedd rendbe a testedet-lelkedet, mielőtt drasztikus beavatkozásokat vállalsz! Ártani biztosan nem fogsz vele, ellenben rengeteget nyerhetsz! Próbáld ki! Mi drukkolunk  nektek!

Oszd meg!

Webáruház készítés