Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.08.20 08:43

Ősanya vagyok, vállalom! Szálljatok le rólam végre! 2. rész

Ősanya vagyok, vállalom! Szálljatok le rólam végre! 2. rész

 

 

Avagy hogyan spórolj a gyermek mellett!

Hogy mi??? - spórolni gyerek mellet? Lehetséges volna? Igen, ha a  természetvédelem, környezettudatosság és egyszerűbb gyermekkor szerepel a célkitűzéseid között. Mutatjuk, hogyan csináld a gyakorlatban.

Vannak fontos, sőt szükséges dolgok, amelyeket minden baba és kisgyermek megérdemel. Ezek beszerzésében segít a Webáruházunk. Léteznek azonban olyan területek, ahol bizony mi is spórolunk – hiszen ezzel jót teszünk a gyermekünk egészségének és a Földnek is. Így figyelünk mi a környezetünkre és az egészségünkre úgy, hogy ezáltal a gyermekeinket is jóra neveljük.

Amivel tehát mi spórolunk:

Örökölt holmik


Bizonyos használati tárgyakra alig volt néhányszor szükség egy babánál, így nyugodtan elfogadhatjuk ezeket a családból. Persze van, amit nem célszerű átvenni, például a cipőt vagy a nem fertőtleníthető tárgyakat. Ha nincs kitől örökölni, akkor is érdemes puhatolózni a helyi védőnőnél vagy családsegítőnél – általában ők is szabadulnának a felajánlott holmitól, szívesen odaadják, csak kérni kell.

Turkálós vagy olcsó ruha otthonra


Otthonra a vidám, önfeledt udvari játékhoz tökéletesen megteszi. Jó esetben ezeket is alig használták és általában nagyon jól bírják a strapát. Az pedig, hogy esetleg többször volt mosva, csak jó, hiszen így kevesebb festékanyaggal találkozik a gyerek bőre. Természetesen a használt ruhát érdemes kilencven fokon kimosni és jól kiszárítani az első hordás előtt.

Mosható pelenka


Undorító? Igen, néha sikáljuk a kakit, de általában csak egy laza mozdulattal belegurítjuk a wc-be! Botrányos? Nem kell a pelenka-akciókat figyelni, több köbméternyi cuccot tárolni, cipelni és a kuka kapacitása sem emiatt fog megtelni. Súlyos százezreket spórolhatunk ezzel, éveket adva a Földnek!

Főzés


Ördög és pokol! A csilivili konyhával nemcsak szelfizünk, hanem használjuk is! Ezzel nemcsak spórolunk, hanem a sok adalékanyagos vacak helyett egészséges, természetes ételt kap a gyermekünk! Ha tehetjük, a kertből, a piacról vagy a szomszéd nénitől vásárolunk! Ja igen, és persze, amíg lehet, szoptatunk!

Alternatív közlekedési eszközök


Természetesen nem kell autóval járni a száz méterre lévő óvodába, csak extrém időjárási viszonyok esetén. Városban a tömegközeledés, vidéken pedig a kerékpár vagy séta is megfelel.

Kevesebb, egyszerűbb játék


Az egyszerűbb gyermekkor egyik legfontosabb elve az, hogy nem halmozzuk el játékkal a gyermeket.

Ajándékba hasznos dolog, együtt töltött idő, közös program vagy segítség kérése


Na igen, ez a legnehezebb, mert ehhez együttműködő rokonok is kellenek. De meg lehet próbálni, sohasem lehet tudni.

Gyógyszert csak akkor, ha az orvos elrendeli


Ha az orvos ír fel gyógyszert, azt természetesen kiváltjuk és használjuk, de nem biztos, hogy egy szúnyogcsípésre, koszmóra, pelenkakiütésre és hasonlókra is egyből gyógyszer kell. Hála Istennek, az orvosok is rugalmasabbak már ebben a kérdésben.

Elengedés


Vannak pillanatok, amikor csak az segít, ha egy legyintéssel megpróbáljuk elengedni az egészet. Ha ugyanis állandóan csak a pénzt hajtjuk és felesleges dolgokra költünk, akkor csak a gyerektől vesszük el az időt és az energiát – nem is szólva arról, hogy a Földünk élettartamát is megrövidítjük!

Így tehát mi büszkén vállaljuk, hogy nem szórjuk két kézzel a pénzt akkor sem, ha megtehetnénk. Ezzel együtt kissé kevesebbet kell dolgoznunk, többet lehetünk a gyerekkel, aki pedig nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb lesz, valamint kipihentebb, türelmesebb szülőket tudhat a magáénak.

 Oszd meg!

Webáruház készítés