Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.07.09 11:24

Pár hasznos trükk, ha kevés a tejed

 

 

Pár hasznos trükk, ha kevés a tejed

 

 

 

VAN elég tejed.

Ha akarod, szoptass, akárki akármit mond!

A többit csak olvasd el!

 

 

Szokj hozzá: a tömegkommunikáció, illetve az egészségügyi rendszer is megpróbál keresztbe tenni a szoptatásnak – a tápszer ugyanis jó üzlet. A leggyakoribb érv, amellyel meg szeretnék dönteni a bizalmadat az igény szerinti szoptatás iránt az, hogy szerintük kevés a tej, éhezik a baba – hiszen sokat sír. Kétségbeeshetsz, de hidd el, nincs okod rá: minden baba sírhat relatíve sokat, ennek pedig ezer oka lehet.

 

Szóval az anyatej mennyisége valami olyasmi, amit a természet tökéletesen kitalált. Nem több és nem kevesebb egy milligrammal sem, mint amennyire a babádnak szüksége van. Hiába próbálják a tudomány látszatával méricskélni, vagy megítélni, lehetetlen – hiszen a kevés tej is lehet éppen eléggé zsíros és tápláló, és a sok tej is lehet híg – nem véletlenül az anyatejleadók kedvelt tejnövelési módszere a sok víz ivása…

 

Extrém esetben azonban előfordulhat, hogy úgy érezheted, kevés a tejed a babádnak. Például növekedési ugrások esetén hirtelen a kívánt tejmennyiség is megnövekedhet. De az is lehetséges, hogy éppen te nem vagy a toppon valamiért: sokat tanulsz vagy dolgozol, újra várandós lettél, esetleg éppen közös otthonotok kialakításán munkálkodtok. A lényeg, hogy feszültebb, nyugtalanabb lehetsz, ilyenkor pedig csökkenhet a tejtermelésed.

 

Nem kell aggódnod azonban, hiszen ez is úgymond „benne van a pakliban”. Szerencsére számos ősi praktika, illetve modern segítség közül választhatsz a tejtermelés serkentésére.

 

Nagymamáink receptje szerint egyél bármilyen laktató, lehetőleg zsíros, de persze nem túl nehéz és fűszeres ételt. Ilyenkor jöhetnek a komatálak egy üstnyi tyúkhúslevessel, töltött káposztával, rántott csirkével és krumplipürével. Kedvelt étel ilyenkor még az úgynevezett rántott leves is – a lényeg, hogy lakj jól azzal, ami jól esik, hiszen a szervezeted jelez neked ekkor is. Ajánlják még a szalonnát, tojást, kolbászt, illetve több hagyományos paraszti ételt – hiszen, ha belegondolsz, ők is úgy étkeztek, hogy laktasson, és adott esetben az egész napos fizikai igénybevételt is kibírják tőle – pont erre van szüksége egy szoptatós anyának is.

 

Annyi, hogy neked most nem kapálnod kellene, meg a háztartással foglalkozni, hanem inkább aludnod, hiszen az is tejfokozó hatású – ha teheted, akár csak egy fél órára is, feküdj le a babád mellé! Igaz a mondás, hogy aludj, amikor a baba alszik, egyél, amikor a baba eszik, vasalj, amikor a baba vasal! Hiszen ilyenkor semmi sem számít, csak a baba és a te egészséged. A megszólni próbáló látogatókat, rokonokat pedig be lehet fogni mosogatni, ha nem tetszik nekik valami. Végül is mi történhet? Elmennek? Na, ugye…

 

Ha pedig azonnali megoldás után kell nyúlnod, még mindig ott van a malátasör, a görögszéna, a tejfokozó teák, a homeopátiás golyócskák, vagy a tejmennyiséget növelő tabletták. Ezekből raklapszámra betárazhatsz magatoknak akár még a szülés előtt, hiszen nem igazán romlanak meg. Viszont jobb, ha tudod, hogy csak átmeneti kiskapuk, és nem is válhatnak be mindenkinek.

 

A leginkább célravezető, ha a hozzáállásodon változtatsz, megtanulod elfogadni a segítséget. Ez könnyebb lesz, ha már a karodban tarthatod a kicsinyedet – ekkor anyatigrissé változhatsz, s így a szoptatás is könnyebben fog menni. Ne félj, nem hízol el, a babád gondoskodik róla! Ha mégis, akkor is pikk-pakk leolvad rólad!

Oszd meg!                                                             

 

Webáruház készítés