Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.28 10:40

Szilveszter babával és kisgyermekkel – ezekre érdemes odafigyelni

Szilveszter babával és kisgyermekkel – ezekre érdemes odafigyelni

 

 

 

 

A szilveszter kétségtelenül az év egyik leghangosabb ünnepe. Egészen más szemszögből láthatjátok majd a picivel, erre érdemes felkészülni. Ami önfeledt, vidám, fiatal és gyermektelen párként még nagyszerű kalandnak tűnt, azt idén talán végig fogjátok aggódni. Hiszen a petárda-durrogtatás, a trombita- és dudaszó, a mulatozás hangjai, na és persze a tűzijáték zavarni szokta a babákat.

No de, mit tehet az ember fia és lánya, ha immár egy apróság életére is vigyáznia kell szilveszterkor?

A szilveszterre sokan úgy gondolnak, legalábbis még a gyermek születése előtt, hogy majd csakis kettesben fogják tölteni. Azonban, mikor már ténylegesen megszületik a szemetek fénye, lehet, hogy inkább mégis úgy döntötök, hogy vele maradtok.

Ha nagyváros belvárosában, esetleg egy szórakozóhely közelében éltek, akkor azt tanácsoljuk, hogy ne töltsétek otthon a szilvesztert a babával! Ma már nem csak a vidéki nagymamához lehet elmenni ilyenkor, bár kétségtelen, hogy az sem elvetendő ötlet egyáltalán. Ha a nagyszülők szeretettel várnak benneteket, nem fáradtak nagyon az ünnepek után, illetve csendes helyen élnek, akkor szinte ideális lehetőség kínálkozik a szilveszter nyugodt eltöltésére.

Ha azonban valamilyen okból mégsem tűnik olyan jó ötletnek a nagymamához utazás szilveszterre, akkor sem feltétlenül kell otthon maradnotok kisgyerekkel sem. Hiszen ma már több lehetőség kínálkozik arra is, hogy egy viszonylag családbarát wellness-üdülés keretében egy nyugodt helyen töltsétek el az ünnepet, minimális hangzavarral. Válasszatok csendes, vidéki helyet, ahonnan akár ki sem kell mozdulnotok, hiszen a saját medence, a gyerekpancsoló, esetleg a játszóház is nagy élmény lehet a babával. A friss szülőknek pedig szinte megváltást jelenthet a mindennapok monotonitásából néhány nap házimunka-, különösen főzésmentes időszak. Így tulajdonképpen a szülőknek is megadatott valamennyi lazítás az ünnepből, a gyermeknek is élményt és kikapcsolódást sikerült szerezni, ráadásul megúsztatok egy sírós, ringatással töltött, át nem aludt éjszakát.

De kitalálhattok pénztárcakímélőbb megoldásokat is az este eltöltésére, vagy ha mégsem akartok lemondani egy kis bulizásról. Adott az a lehetőség például, hogy próbáljatok más kisgyermekes családokkal összefogni, fogadjatok közösen bébiszittert, aki nyugodtan le tudja fektetni a gyermekeket, ha elálmosodnának, ti pedig mégiscsak vidám társaságban tölthetitek el az időt. Így a gyerekek sem unatkoznának, szórakoztathatnák egymást és talán gyorsabban eltelik az este, valamint a kívülről jövő hangzavar sem lesz olyan feltűnő vagy zavaró. Mindez pedig ráadásul minimális költségvetésből megoldható egy batyus buli keretében. Érdemes előre megbeszélnetek, hogy ki hoz húst, süteményt, salátát vagy italokat – nem kell nagy dolgokra gondolni, szilveszterkor a virsli, pogácsa és linzer kombináció is tökéletes, meg persze ilyenkor a gyerekeknek is belefér némi finomság is.

Ha előre felkészültök a szilveszteri túlélő túrára, akkor sikerülhet normális körülmények között, jó hangulatban, jó társaságban eltölteni ezt az ünnepet is. Rágörcsölni nem érdemes, a lényeg, hogy amit tudtok, tegyetek meg azért, hogy jól és nyugodtan teljen el az este! De, ha nem sikerül valami alternatív megoldást találni, akkor otthon is vége lesz egyszer a zajnak, csak legyetek türelmesek!

 Oszd meg!

Webáruház készítés