Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.04.08 11:33

Tavaszi játékötletek az udvarra – mit érdemes beszerezned kisgyermekkel? 1.rész

Tavaszi játékötletek az udvarra – mit érdemes beszerezned kisgyermekkel? 1.rész

 

 

 

   Ha abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy saját kertes házban éltek, akkor bizonyára már alig várjátok az első tavaszi napsugarak előbújását, hogy végre a gyerkőccel is élvezhessétek ismét az udvar, a szabadtéri játék nyújtotta örömöket. Sok első gyerekes szülő kerülhet azonban dilemmába azzal kapcsolatban, hogy milyen játékokat érdemes beszereznie az udvarra gyermekének.

Hiszen számos szempontot vehet figyelembe egy felelősségteljes, aggódó szülő. Legyenek biztonságosak ezek a játékok, legyen minimális a balesetveszély. Tudjon azért rá felmászni a pici gyerek is, legyen az életkorának megfelelő a játék. Legyen könnyen tisztítható, akár a locsolócsővel, slaggal is könnyedén leöblíthető. Legyen zárható estére, ne szállja a bogár, ne piszkítsanak bele a madarak. Legyen stabil, jól rögzíthető, ne boruljon fel egykönnyen. Legyen mégis könnyen szállítható, könnyen összeszerelhető, télire könnyedén összecsukható és eltehető. Na és persze az ellenértéke is olyan legyen, hogy egy kisgyerekes családnak azért beleférjen a büdzsébe, ne viselje meg őket anyagilag.

Lássuk tehát, melyek azok az elérhető, pénztárcabarát gyerekjátékok, amelyeket érdemes lehet beszereznetek nektek is a tavaszi-nyári önfeledt szabadtéri játékélmény érdekében!

Csúszda


Ez talán a legegyszerűbb, legkönnyebben beszerezhető, gyorsan elpakolható és jól szállítható játék. A totyogós baba már fel tud mászni a legkisebb, mindössze néhány lépcsős, műanyag csúszdára. Nem kerül sokba és tényleg bármelyik hipermarketben vagy játékboltban kapható. A csúszdából nyugodtan megveheted a legkisebb verziót akkor is, ha már csak egy szezonra lesz jó – hiszen később a trambulinhoz vagy a medencéhez is használhatod fellépőként, így nem vész majd kárba!
Körülbelül három éves kortól már a közepes méretű csúszda lesz az aktuális, ilyet még mindig kaphatsz készen, műanyagból. A játszótereken is megtalálható legnagyobb méretű, hagyományos csúszdát azonban már szakemberrel érdemes készíttetni a nagyobb biztonság érdekében – ez körülbelül iskoláskortól lesz majd aktuális.

Hinta


Szintén egészen kicsi kortól használható, feledhetetlen játékélményt nyújtó udvari eszköz. Ha már biztonságosan ül a babád, nyugodtan használhatod a biztonságos, több ponton is megerősített babahintát. Természetesen ebben a korban még nem szabad nagyon meglökni, nagyon magasra lökni a kicsinyedet akkor sem, ha nehéz ellenállni az önfeledt kacajának, hiszen még nehezebb megtartania magát. A hinta esetében ügyelni kell arra, hogy csakis tökéletesen stabil, biztonságos helyre rögzítsétek. Ha nem áll rendelkezésétekre ilyen terület, akkor viszont érdemes az erre a célra kifejlesztett hintaállványt megvásárolni és az utasításokat gondosan betartva összeszerelni. Ha kemény a talaj, például betonon állítjátok fel a hintát, akkor javasolt gumiszőnyeget is tenni alá – de inkább azt ajánljuk, hogy ha lehet, akkor füves területre kerüljön a hintaállvány. Ha tehetitek, árnyékos helyre tegyétek, hiszen a nagy hintázásban könnyebb megfeledkezni magatokról és hamarabb eltelik a napon javasolt maximális idő.

Tartsatok velünk, folytatjuk sorozatunkat az udvari tavaszi játékokról! Igyekszünk könnyen beszerezhető, költséghatékony, mégis biztonságos megoldásokat bemutatni!

 Oszd meg!

Webáruház készítés