Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.04.12 12:04

Tavaszi játékötletek az udvarra – mit érdemes beszerezned kisgyermekkel? 2.rész

Tavaszi játékötletek az udvarra – mit érdemes beszerezned kisgyermekkel? 2.rész

 

 

 

   Folytatjuk sorozatunkat, amelyben könnyen beszerezhető, elérhető árú, mégis biztonságos játékokat mutatunk be.

Ezeket lehet érdemes beszereznetek a tavaszi napsugarak kibújása alkalmával:

Homokozó


Minden pici imád homokozni.
Viszont nincs is kiábrándítóbb játékélmény annál, mint amikor a játszótéren vagy a bölcsődében a játszótárs rájuk szórja a homokot, feldönti a homokvárat vagy egyszerűen csak elveszi, esetleg hazaviszi a kedvelt játékot. Ilyenkor könnyedén megvigasztalhatod egy saját homokozóval, hiszen nem kerül sokba és akár egy kisebb erkélyen vagy teraszon is elférhet, nem igényel sok helyet.
Mindössze néhány ezer forintból megvásárolható a kagylóhéjat vagy más hasonló mintázatokat ábrázoló kétrészes, összecsukható homokozó. Ha ettől többre van igényetek, akkor szinte csak a fantázia és a pénztárcátok szabhat határt abban, hogy melyik, már-már mesébe illő homokozó-csodát szerzitek be a saját külön bejáratú játszóteretekbe. Általánosságban az azért elmondható, hogy ha szabadon van a homokozó, nem például egy fedett teraszon vagy erkélyen, akkor érdemes valamilyen módon megoldani az árnyékolást, illetve azt, hogy használaton kívül le legyen fedve, hiszen akár a madarak is belepiszkíthatnak. Homokozót egyébként magatoknak is könnyedén barkácsolhattok akár kreatív módszerekkel. Nagyszerűen megteszi például a traktorgumi, de a neten is érdemes körülnézni hasonló, újrahasznosítós praktikák után is.
Homokot sem kell már a mezőről ásni hozzá, hiszen azt is beszerezhetjük akár a játékboltokból is. A homokozó játékok szintén filléres kiadást jelenthetnek, ha eléggé nyitott szemmel jársz a boltokban, de nyugodtan lehetsz kreatív és használhatod a konyhából már kiszuperált edényeket, merőkanalakat, vödörnek pedig akár a nagyméretű tejfölös doboz is megteszi. Ha van kerti kiskonyhátok (miért ne lenne, egy asztal néhány edénnyel és kész is), akkor abban is lehet homokkal, kútvízzel és sárral sütni-főzni. Igaz, hogy piszkos meló eltakarítani utána, viszont a gyereknek óriási élmény! Ezért van a játszós ruha és a játszós cipő – engedd játszani, engedd gyermeknek lenni, hiszen ezzel óriásit segítesz a természetes úton történő testi és lelki fejlődésének!

Kisház kiskonyhával


Ide kívánkozik a kisház esetlegesen a kerti kiskonyhával, amely ebben a formában főként a kislányok egyik kedvenc szabadtéri játéka. Viszont nemcsak egy embernagyságú babaházra érdemes gondolnotok a kerti kisház formájában, hiszen a kisfiúknak is nagyszerű bunkert, erődöt, szerszámosműhelyt és hasonlót lehet építeni akár raklapokból vagy építkezésből megmaradt anyagokból. De persze műanyagból is megvásárolható mindez, ha nincs kedvetek, időtök vagy energiátok barkácsolni. Jól bírja az esőt, könnyű, szétszerelhető, könnyen szállítható és nem is kerül nagy összegbe. Így a kerti kisházban minden kisgyerek megtalálhatja a személyiségéhez leginkább illő feladatot. Kis kreativitással be is rendezhetjük akár nem használt kisbútorokkal is, de néhány egyszerű pléd segítségével is mesebeli játszóhelyet varázsolhattok vele a szemetek fényének.

A homokozó és a kisház sokszor hosszú órákra is képes lefoglalni akár egy nagyobb gyerektársaságot is. Biztonságos játékok, pici kortól használhatók. Társasházban homok helyett könnyű műanyaglabdákkal is lehet bennük játszani.

Maradjatok velünk, folytatjuk sorozatunkat a kerti tavaszi játékokról!

 Oszd meg!

Webáruház készítés