Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.04.23 07:50

Tavaszi játékötletek az udvarra – mit érdemes beszerezned kisgyermekkel? 3. rész

Tavaszi játékötletek az udvarra – mit érdemes beszerezned kisgyermekkel? 3. rész

 

 

 

   Utolsó részéhez érkezett a szerethető tavaszi, szabadtéri játékokat felvonultató sorozatunk. Reméljük, sikerül hasznos tippeket adnunk a szabadidő hasznos, önfeledt és biztonságos eltöltéséhez az udvarotokon kisgyerekkel.

Lássuk, melyek azok a kinti játékok, amelyek még semmiképpen sem hiányozhatnak erről a listáról!

Ugrálóvár vagy trambulin


Szintén olyan kerti játék, amelyet alig akad olyan kisgyerek, aki ne szeretne. Játszóházakban és falunapokon többnyire az egyik legnépszerűbb játék az ugrálóvár, ezért érthető, ha sok kicsi szeretne egy sajátot. A háztartásokba, udvarokra való, felfújható ugrálóvár jellemzően kisebb gyerekeknek készült. Ha nagyon aggódós vagy azonban, akkor addig ne tedd bele a kicsinyedet, amíg nem tud biztonságosan megállni vagy akár egy-két lépést tenni, ezzel csökkentheted a balesetveszélyt! Ne tedd ki az ugrálóvárat a tűző napnak és a szakadó esőnek! Ilyenkor úgysem játszotok kint a gyerekkel, ezért érdemes venni rá a fáradságot, hogy pár mozdulattal leengedd, majd elrakd a játékot. Ha pedig apa ráér hétvégén, akkor móka és kacagás kíséretében újra felfújhatjátok.
A trambulint, bár kapható kisebb méretű és alacsonyabb verzió is, mégis inkább a kicsit nagyobb, legalább óvodáskorú gyerkőcöknek javasoljuk, hiszen igényel már egyfajta állóképességet és fegyelmet is. Hiába jött össze a vidám gyerektársaság, ügyelj arra, hogy egyszerre két gyereknél több ne tartózkodjon a trambulin belsejében, mert komoly koccanásos balesetek lehetnek belőle!

Pancsolómedence


Elsősorban a forró nyár slágere, de késő tavasztól is élvezhetitek már. Akár a kagylós homokozó tetejét is kifertőtlenítheted, így egy kellemes kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújtva a gyermekednek. Nemcsak fürödni lehet a medencében, hanem például meglocsolni belőle a virágokat vagy vizet merni a kiskonyhában készülő leveshez is.

Mászóka


Mászókát szinte bármiből készíthetsz, nem is feltétlenül szükséges a boltban vásárolnod egyet. Kicsi gyerekeket még egy, a földre fektetett raklap vagy gumiabroncs-kupac is kiválóan leköthet ebből a célból. Ezen felül pedig a határ tényleg a csillagos ég, hiszen ma már akár komplett mászókás, kisházas kalandparkot is pillanatok alatt készítenek nektek a szakemberek vagy akár rendelhetsz is webshopokból vagy a barkácsáruházakból ilyesmit. Ha kevés a helyetek, viszont a pénzzel nem kell szűkmarkúan bánnotok, akkor lehet, hogy egy ilyen komplett játszótér a megoldás. Hiszen viszonylag kis helyen sok, jól kihasználható játék elfér így. Lehet benne csúszda, hinta, homokozó, többféle mászóka és kisház is – csak a fantázia és a bankszámla szab határt.

Kismotor


Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk el a járművekről! A járgányokról már korábban írtunk – érdemes átolvasnod, ha nem tudod, melyik járgány illik legjobban a babád életkorához jelenleg! A járgányok, leginkább a kismotor, azonban nemcsak utcai, hanem kiváló udvari játék is lehet, ha van erre alkalmas betonozott részetek! Építsetek motoros pályát, szervezzetek akár motorversenyt! Ügyeljetek azonban a biztonságra – legalább egy felnőtt mindig tartsa a gyerekeken a szemét!

Köszönjük, hogy velünk tartottál ebben a sorozatban is! Olvassatok bennünket továbbra is, hiszen igyekszünk sok hasznos tippel szolgálni a kisgyerekes mindennapok profi menedzselésével kapcsolatban!

 Oszd meg!

Webáruház készítés