Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.08 14:44

Te is ideges vagy a beszoktatás miatt? Így élhetitek túl az első heteket

 

 

Te is ideges vagy a beszoktatás miatt? Így élhetitek túl az első heteket

 

 

 

   A bölcsődébe-óvodába történő beszoktatás, vagy az alternatív intézményekben a befogadás, kicsiket és nagyokat egyaránt megviselhet.

Cikkünkben megmutatjuk, mit tudtok tenni annak érdekében, hogy kicsit megkönnyítsétek ezt a folyamatot:

1. Reggeli összebújás


A reggelek ne csak a rutinfeladatokról szóljanak! Próbáljatok inkább kicsit korábban felkelni, még ha ez az első napokban ez kicsit nehézkesnek is tűnhet, de később az egész nap könnyebben telhet így! Ne feledkezzetek meg arról, hogy reggelente alaposan megölelgessétek a gyermeketeket – óriási erőt jelenthet mindkettőtöknek az elválás elviselésében! Biztassátok, dicsérjétek meg azért, amit előző nap jól csinált odabent! Biztosítsátok arról, hogy nem hagytátok el, nagyon szeretitek őt!

2. Lassú, nyugodt reggelek


Ne kapkodjatok: teljenek lassabban, nyugodtabban a reggelek, igyekezzetek megelőzni az idegeskedést, esetleg kiabálást! Tudjuk, hogy könnyű ezt mondani, de a saját érdeketekben abszolút megéri – tapasztaltuk! Erőszak helyett motiválni próbáljátok: ma például a kedvenc étele lesz a menzán, vagy jó idő van, sokat lesznek kint az udvaron!

3. Nagyobb stresszel járó családi ügyek elhalasztása


Akárcsak a dackorszak esetében, a beszoktatás heteire is igaz, hogy a költözést, felújítást, munkahely váltást, hitelfelvételt, hosszabb utazást és hasonló, nagyobb stresszel járó változásokat próbáljátok pár héttel elodázni!

4. Ha igénye van rá, hadd legyen egy kicsit egyedül!


Ne ijedj meg, ha közvetlenül az ovi-bölcsi után egy kis egyedüllétre vágyik a gyermeked! Tömegben volt, szabályokhoz kellett alkalmazkodnia! Engedd kicsit ejtőzni, akár egy mesét is megnézni, hadd nyugodjon meg!

5. Engedd, hogy kitombolja magát!


Az is lehet, hogy éppen tombolni szeretne – ez is teljesen rendben van, le kell vezetnie a feszültséget, ami egész nap felgyülemlett benne! Ha teheted, vidd el egy nyugisabb játszótérre, szaladgáljon az udvaron, vagy csak ugráljon egy kicsit az ágyon! Könnyebben fog telni így az este.

6. Igény szerinti közös játék este


Ha szeretné, játsszatok vele, amennyit csak tudtok! Ilyenkor mintegy kibeszéli, „kijátssza” magából az élményeket, ez pedig nektek is hasznos információ-forrás lehet!

7. Minél több szeretgetés, dédelgetés, érdeklődés


Mindezek az érzelmek természetesek, az is, hogy ti sírtok, az is, hogy ő! Szeretgetéssel, dédelgetéssel tudtok ezen enyhíteni! Amennyit csak lehet, és persze annyit, amennyi igényetek erre van, fordítsátok beszélgetésre, odafordulásra a gyermeked felé! Mindenképpen érdeklődj, ha viszont eleinte nem sokat szeretne beszélni, azt is fogadd el, ne erőltesd! Idővel talán könnyebben megnyílik majd!

+1. Türelem, nyugalom mindenkinek!


Ne siettesd, ne türelmetlenkedj vele! Ne mondj neki olyat, hogy ezen már túl kellett volna esni, ennek már régen mennie kellene, akkor is, ha történetesen ez az igazság! Mindenkinek nehéz! Később pedig könnyebb lehet! Tartsatok ki, ahogy csak tudtok!

A bölcsődét-óvodát kevés gyerek szereti, de sohasem tudhatod: lehet, hogy a tiéd éppen ilyen lesz! Ha türelemmel, szeretettel állsz hozzá, sokat segíthetsz a beszoktatás kellemetlenségein! A lényeg, hogy tarts ki, ahogyan csak tudsz, és ne add fel! Sírni és tombolni egyedül a négy fal között, pedig neked is ér!

 Oszd meg!

Webáruház készítés