Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.21 10:28

Te megvetted már a karácsonyfát? Ezeket gondold át vele kapcsolatban, ha kisgyermeked van

Te megvetted már a karácsonyfát? Ezeket gondold át vele kapcsolatban, ha kisgyermeked van

 

 

 

   Az első karácsony a babával vagy a kisgyermekkel sok szempontból lehet problematikus. Sok mindenre kell odafigyelni annak érdekében, hogy egy apróbb vagy nagyobb baleset ne ronthassa el az ünnep varázsát vagy legalábbis minimális legyen ennek az esélye. Többek között arra is, hogy milyen karácsonyfát válasszunk, illetve hogyan oldjuk meg a karácsonyfa elhelyezését és díszítését biztonságos módon.

Milyen legyen a karácsonyfa? Élő fenyő vagy műfenyő?

Az élő fenyő illata és varázsa bár utánozhatatlan, mégis, pici babával érdemes megfontolni a műfenyő állítását. Különösen a kúszó-mászó, illetve a totyogó korban okozhat gondot akár egyetlen, véletlenül lehullott, szájba került tűlevél is. Bár később már óvatosabbak a gyerekek, a fenyőt mindig ajánlott biztonságos helyen felállítani! Ha mégis ragaszkodunk az élő fenyőhöz, igyekezzünk minél később, minél frissebben kivágottat vásárolni, csökkentve ezzel a lakásban lehullott tűlevelek számát! Karácsony után pedig azonnal, de legkésőbb Vízkeresztkor vigyük is el a karácsonyfát! A karácsonyfa ne legyen túl nagy, sőt, igyekezzünk a lehető legkisebb méretűt választani, az esetleges sérülések minimalizálása miatt!

Hová tegyük a karácsonyfát?

Rengeteg vicces, mégis roppant ötletes és praktikus kép kering az Interneten arról, hogy hogyan oldották meg a kreatív szülők a karácsonyfa elhelyezését. Láthatunk képet fejjel lefelé a mennyezetre függesztett karácsonyfáról, erődítmény-szerűen elbarikádozott vagy éppen a falra ragasztott elképzelésekről. Pici babás szülők gyakran a fenyőfa alsó harmadát nem is díszítik ezeken egyáltalán – no persze, az is lehet, hogy megpróbálták, csak mire a kép elkészült, közbejött valami vagy inkább valaki… Kisgyerekek mellett bevált megoldás, hogy egy kisebb méretű karácsonyfát vásároltok és egy asztalon helyezitek el, így a gyerek megcsodálhatja a karácsonyfát, de nem éri fel, és kisebb a borulás és az egyéb balesetek veszélye.

Milyen anyagból legyenek a díszek?

A díszek anyaga és súlya sem lehet közömbös, hiszen számolnod kell azzal, hogy bármikor leeshetnek, leránthatja őket a pici – nem árt az óvatosság! Ezért semmiképpen sem javasoljuk a hagyományos üvegből vagy bármilyen törékeny anyagból készült díszeket. Mivel a baba azonnal a szájába is fogja venni a díszt, amint megkaparintotta, ezért a fényes kartonpapírból vagy a kiálló drótokból készült kompozíciókat sem javasolnánk, de talán még a szaloncukrot sem, hiszen egy óvatlan pillanatban az könnyen a baba torkán akadhat! Ideálisak viszont a, jellemzően drogériákban nem túl drágán kapható, könnyű műanyag gömbök, amelyek ping-pong-labdaként pattognak vidáman a talajon, ha már lepottyantak. Nem is túl kicsik általában, így a szájba vétel sem okozhat gondot. Igazából minél unalmasabb díszeket választunk, annál jobb! Legalábbis így valamivel kisebb az esélye, hogy túlzott érdeklődést tanúsít majd iránta a pici gyermekünk.

Ami szigorúan tilos és balesetveszélyes

Égő gyertyát hagyni a fán soha nem szabad, de ha kisgyermek van a családban, akkor különösen! A talaj közelében lévő konnektorokba sem szabad égősorokat dugni, hiszen így egy pillanat alatt magára ránthatja a gyerek a karácsonyfát! Manapság ma már elsősorban elemes égősorok kaphatók, érdemes ezeket alkalmazni, kevésbé balesetveszélyes megoldás ebből a szempontból. Fontos ügyelni arra is, hogy a csillagszórók és persze a gyufák se kerüljenek a kisgyerekek látókörébe, azt csak szülői felügyelettel használjátok.

Figyeljetek oda tehát a karácsonyfára is, hogy az ünnep teljesen gondtalanul telhessen!

 Oszd meg!

Webáruház készítés