Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.10 11:41

Terhességi titkok: metamorfózis oda és vissza

 

 

Terhességi titkok: metamorfózis oda és vissza

 

 

 

   A várandósság (az esetek nagy részében) örömteli, várva-várt állapot; a nőket boldoggá teszi a tudat, hogy egy új élet növekszik a szívük alatt. A magzat fejlődése az ultrahangos képeken szépen nyomon követhető, az anya alakváltozása pedig szabad szemmel is jól látható. Egy kismama szép, arcbőre kisimul, kipirul, a haja dúsabb, fényesebb lesz, domborodó pocakja pedig kedvesen mesél a bent lakó kis lurkóról. Ugyanakkor a hormonális és testi változások nehézségeket, kényelmetlenségeket is jelentenek. Feszül a mell, előfordulnak émelygések, nő a pulzusszám, erőteljesebb az izzadás, tágul a medencecsont és persze megnő a testsúly. Hol van már a darázsderék, hol vannak a könnyű léptek? Na és a rendszeres mozgás?

Ez utóbbiról nem kell, sőt nem is szabad megfeledkezned sem a terhesség ideje alatt, sem azután! A tizenkettedik héttől vár a kismama torna, a megszületett csöppségeddel pedig baba-mama tornás alkalmakat kereshetsz (persze nem azonnal).

Kismama torna

A kismama torna elsődleges célja nem a karcsú alak megőrzése, hanem a komplex felkészülés a szülésre, ám kihat a testtartásra és a test formájának megőrzésére, valamint a szülés utáni gyorsabb regenerálódást is elősegíti. Kismama tornával megelőzhetsz olyan kellemetlenségeket, mint a derékfájás, a lábak vizesedése, visszértágulatok kialakulása. Fejleszti, erősíti a törzsizomzatot, korrigálja a növekvő pocak miatt kialakuló rossz testtartást, fokozza a vérkeringést és hozzájárul a melled formájának megőrzéséhez. Kismama torna nélkül nem csupán a szülés lenne nehezebb, de az utána következő időszakban is olyan nehézségekre számíthatnál, amik megelőzhetők. Bónuszként pedig azt kapod hozzá, hogy csökkenti a stresszt, a depressziót, és ezáltal pihentetőbb alvást tesz lehetővé.

Baba-mama torna

Hurrá, megszületett a bébi, és az első időszakban nincs más dolgotok, mint pihenni, összeszokni, és belerázódni az új, közös életbe. Hamarosan azonban érdemes újrakezdened a mozgást, részben azért, hogy a tested egyensúlya, formája helyreálljon, részben pedig azért, mert a baba gondozása is testi erőt, egészséget igényel. A kicsit persze nem hagyhatod ki a dologból, hiszen nem tud és nem is akar nélküled lenni, de nem is kell, mert a baba-mama torna egyszerre biztosítja a megfelelő mozgást számodra és a biztonságos testi közelséget az ő számára. A baba-mama torna célzottan erősíti az izomzatot, fejleszti az állóképességet és természetesen hangsúlyt helyez az alakformálásra is. Mélyíti a kapcsolatodat a babáddal, nem enged depresszióba süllyedni, kikapcsol és javítja mindkettőtök közérzetét.

A hollywoodi sztárok néhány hét alatt csúcsformába kerülnek a szülés után, de neked van ennél fontosabb dolgod is. Ez azonban nem ok arra, hogy szépen, fokozatosan, a „kicsit, de azt rendszeresen” elvét követve ne alakulj vissza a terhesség előtti állapotodra. Ha pedig a kismama torna és a baba-mama torna hónapjai alatt hozzászoksz a rendszeres mozgáshoz, esélyt adsz magadnak arra, hogy a jó szokást megtartva tényleg csúcsformába kerülj, bármilyen volt is a formád azelőtt.

 Oszd meg!

Webáruház készítés