Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.11.08 06:04

Tippek az őszi betegségek elkerülésére

Tippek az őszi betegségek elkerülésére

 

 

Ősszel sajnos kevesebb napsütéses órával kell beérnünk, a levegő hőmérséklete is egyre alacsonyabb, egyre gyakrabban kell az esővel is számolnunk.

A gyerekek viszont, érthető okokból, vágynak a szabadban töltött játékidőre és nem is szabad ezt teljesen elvonni tőlük. Hiszen a friss levegőre mindenkinek szüksége lenne, bizonyos szabályokat betartva pedig még erősíti is az immunrendszert.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy ősszel is elegendő időt tölthessetek a szabadban?

Öltözzetek fel rétegesen!

„Igen, mama, tudom, sapka, sál!” – Egy kamasz már viccet csinál belőle, pedig ő sem tudhatja, mennyi betegséget sikerült így megelőznie gyerekkorában. Nyilvánvalóan nem kell szkafanderbe öltöztetni a gyereket úgy, hogy szinte a szeme is alig látszik ki, ahogyan a mémekben látjuk. A réteges, évszaknak, időjárásnak megfelelő öltöztetésnek azonban nem szabad lerágott csontnak, elfeledett ősi legendának lennie. Ma már akár sportboltban is beszerezhetsz kedvező áron olyan speciális, esőálló cipőt, kabátot vagy akár overállt, amelyek biztosítják gyermekednek a szabad mozgás élményét, mégsem kell a segítségükkel egy kis séta után egyből táppénzre menned! Válasszatok olyan ruhadarabokat, amelyet a gyerek is elfogad, amit csak lehet, próbáljatok is fel, töltsön is el benne egy pár percet! Így kisebb lesz a sírás akkor, amikor fel kell őket venni.

Erősítsd az immunrendszerét több módszerrel!

Nemcsak méregdrága táplálékkiegészítőkkel lehet felturbózni egy gyermek immunrendszerét – de persze, ezt is megteheted, ha meggyőződtél arról, hogy az összetevők nem ártalmasak. Alapvetően egy kiegyensúlyozott étrend sok zöldséggel, gyümölccsel, elegendő tiszta víz ivásával, adalékanyagok, színezékek, tartósítószerek kerülése mellett egészséges gyereket fog eredményezni, aki az őszi betegségeknek is jobban ellenáll. Ha mégis elkap valamit, akkor pedig nem érdemes egyből az antibiotikumhoz nyúlni – hála Istennek, már az orvosok is többnyire ezt a nézetet vallják, helyesen!

Ne feledkezzetek meg a pihenés fontosságáról!

Erre szintén könnyen lehet, hogy csak egy legyintéssel reagálsz, hiszen te ezt már tudod. De biztos, hogy be is tartod? Hány órát alszik valójában a gyermeked naponta és hány órát alusztok ti, szülők? Nem csak brit tudósok szerint kellene egy gyereknek napi akár 9-10 órát is aludnia, hanem az anyukák tapasztalata is azt mutatja, hogy azokon a napokon, amikor ez sikerül, szinte minden jól megy. A megfelelő mennyiségű, jó minőségű (kellemes hőmérsékletű, viszonylag sötét és csendes szobában történő, nyugodt, zavartalan) alvás kedvező hatással van az immunrendszerre, segít elkerülni az őszi betegségeket.

Fogadd meg tehát ezeket a tanácsokat, hiszen, lehet, hogy kicsit lerágott csontnak tűnnek, viszont tényleg fontosak! Nyilván te is azt szeretnéd, hogy a gyermeked boldogan, egészségesen, zavartalanul élvezhesse az ősz szépségeit. Engedd ki tehát jó időben bátran a szabadba, hiszen az időjárásnak megfelelő öltözékben, jó egészségi állapotban, jól tápláltan ez csak a hasznára fog válni! A szabad levegőn ráadásul tovább erősödik, több lehetősége van a mozgásra, így még jobb kondícióban lesz! Menjetek együtt is, ha tehetitek: kiránduljatok, túrázzatok, mozogjatok a szabadban, élvezzétek a természet szépségeit!

 Oszd meg!

Webáruház készítés