Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.15 11:29

Turkáló, fast fashion vagy divattervező – hogyan öltöztesd a gyermekedet?

 

 

 

Turkáló, fast fashion vagy divattervező – hogyan öltöztesd a gyermekedet?

 

 

 

   A gyerekek öltöztetésének mikéntje számos problémát vet fel a kezdő szülők életében. Mikor teszünk jót a gyereknek, a környezetünknek és magunknak? Nyilván mindenki szép és csinos ruhát szeretne látni a gyerekén, különösen akkor, ha sokan látják őt. A mindennapokban viszont szembesülnünk kell a kegyetlen valósággal, hogy a gyermekünk a legszebb, legújabb, legdrágább ruhát is pillanatok alatt összemaszatolja, összekeni, leönti kakaóval, vagy csak megeteti a rajta lévő nyuszit.

 

 

Mikor milyen ruhát érdemes tehát viselni, hogyan oldja meg ép ésszel a kezdő szülő, hogy ne szégyenkezzen, de ne is kerüljön egy kisebb vagyonba az öltöztetése?

 

Turkáló


A másodkézből történő ruhavásárlás mindig is meg fogja osztani az embereket. Vannak, akik némi álszentségből nem is hajlandóak meg sem fontolni a témát, hasonlóan egyébként a családtagoktól örökölt kinőtt ruhák esetéhez. Pedig a turkáló óriási előnye, hogy környezetbarát, hiszen gyakorlatilag újrahasznosítás történik általa. Ajánlott tehát mindazoknak, akiket kicsit is érdekel a bolygónk jövője, a fenntartható fejlődés. A turis ruhák általában jó minőségűek, strapabíróak, így a gyakorlatban átlagosan tovább bírják, mint az újak. Kiválóan moshatóak magas hőfokon, a színüket is kevésbé eresztik. Játszóterezéshez, homokozáshoz, váltóruhának, otthoni pizsamának érdemes lehet beszerezni néhány elnyűhetetlen darabot.

 

Fast fashion


Mi sem egyszerűbb, mint beszaladni egy plázába akár csak egy évben egyszer-kétszer is, majd ott mindössze másfél óra alatt letudni a gyermek ruhatárának beszerzését. Manapság ezek a ruhák már sok esetben olcsónak is mondhatóak, hiszen egy-egy akciós darab már sokszor a second-hand-del szemben is verhetetlennek bizonyulhat. További előnyük, hogy egyszerűen kombinálhatóak, pótolhatóak, mivel egy adott gyártó jellemzően csak néhány, egymáshoz illő színt használ. Így a szekrénybe előre be is készítheted az egymáshoz illő szetteket, amelyeket szükség esetén a párod is könnyedén össze tud válogatni a gyermekednek. A fast fashion hátránya, hogy lassan szinte egyenruhának számít, így biztosan bele kell varrnod minden egyes darabba a gyerek jelét! Ha pedig nem bírod a globalitást, uniformizációt, egyformaságot, ha felrobbansz, ha még egy csillámpóni- unikornis, húsvéti nyuszi, pillangó vagy hellózó cica néz rád, menekülj!

 

Divattervező


Természetesen nem gondoljuk komolyan, hogy divattervezőt kellene alkalmaznod a gyermeked homokozós ruhatárának kialakításához. Viszont tény, hogy egyre több gyereken látni rendkívül különleges darabokat, például balett-szoknyás mesebeli ruhakölteményeket, űrkorszaki nylonos csillám-ingeket és hasonlókat. Hacsak nem farsang van, vagy lagzin lesznek koszorúslányok, ezeket ajánlatos elkerülni! Praktikus és hasznos viszont a csináld magad: a nagyi által horgolt pulcsi, a foltvarrott nadrág, a pólóanyagból készült tisztasági csomag vagy tornazsák – ezek nem csak a pénztárcát, de az idegeket is kímélik!

 

Jó hír, hogy ma már sokféle lehetőség kínálkozik a gyermek öltöztetésére, így az anyagi helyzetünktől függően magunk dönthetünk, mit kívánunk ráadni. Érdemes nem elszállni a vásárlással, hiszen a gyermek hamar kinövi a ruhákat, nem lesz idő a sok ruhát felvenni! Ha pedig spórolunk ezen, akkor félretehetünk a gyermek taníttatására – ezért biztosan hálás lesz később ő is és ti is!

 Oszd meg!

Webáruház készítés