Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.03.14 11:54

Újszülött látogatás szabályai egy ideális világban

Újszülött látogatás szabályai egy ideális világban

 

 

 

 

   Néha jól eshet elolvasgatnod, hogy milyen lenne egy ideális látogató. Ilyenkor megnyugtató lehet szembesülnöd vele, hogy más anyukák látogatói is fényévekre vannak ettől sajnos.

 

Mindenesetre fő az optimizmus és a remény hal meg utoljára, úgyhogy összeállítottunk egy listát arról, hogy szerintünk milyennek kellene lennie az ideális, figyelmes látogatónak. Hátha valaki idetéved, miközben ajándékot keres nektek éppen. Esetleg hátha akad valaki olyan, aki őszintén érdeklődik erről tőled és akinek te, időd hiányában, nem tudod elmondani vagy leírni ezeket a dolgokat. Viszont milyen jó, hogy itt van ez a lista, így csak meg kell osztanod vele és megmutatnod neki! Nyugodtan rajzolhatsz egy szívecskét is utána, mert megérdemli, ha végig is olvassa, de főleg, ha betartja.

Lássuk tehát, milyen az az ideális látogató, akinek az újszülöttes családok felhőtlenül örülni tudnak! Mit tanácsolnánk nekik?

Várd ki a hat hetet!


Nem véletlenül találták ki, hogy a születés után hat hétig ne menjünk látogatóba. Nemcsak a fertőzésveszély elkerülése miatt fontos, hanem az anyukának is kell ennyi idő a lábadozáshoz. Ha pedig császármetszésre került sor, akkor akár még több is.

Jelentkezz be legalább pár nappal előtte!


Egy ici-pici lakásban egy újszülöttel bizony több napra előre kell tervezni ahhoz, hogy vendégeket lehessen fogadni. Akárcsak a terített ruha a szárítón is elég lehet ahhoz, hogy ne férjetek el.

Kérdezd meg, hogy mire van szükségük!


Értjük, hogy nem szívesen mennél üres kézzel, de ilyenkor nagyon nehéz eltalálni, hogy mivel okozol valóban örömet: mit ehetnek, mit ihatnak. A legegyszerűbb, ha megkérdezed, mire van szükségük. Hidd el, ezt biztosan jó néven fogják venni még akkor is, ha azt mondják, semmire!

Ne vegyél nagyméretű játékot, főleg plüsst ne!


Ezt elég biztosan tudjuk javasolni, hogy az apró újszülöttnek még semmi szüksége egy óriási plüssre, amelyből ráadásul minden látogató szokott hozni, így nem tudják hová tenni.

Beteg ne legyen senki a vendégek közül!


Ha bárki is beteg a családból, esetleg csak úgy érzed, hogy bujkál bennetek valami, kérlek, mondd le a találkozót! Egy újszülöttnek és egy gyermekágyas anyának nagyon komoly szövődményeket is okozhatsz.

Gratulálj az anyukának is! Ne becsméreld!


Ilyenkor valahogy hajlamosak arra az emberek, hogy megérezzék a kismama elesettségét és gyengeségét és elkezdjék bezzegeléssel, rosszindulatú megjegyzéssel traktálni őt. Ha pedig véletlenül akár egy icipici panasz is elhagyná a száját szerencsétlennek, akkor azonnal, csípőből le kell támadni azzal a gondolattal, hogy ugyan, de hiszen ez csak a kezdet! Majd meglátja, hogy később minden sokkal rosszabb lesz! Hiszen kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, ahogyan a mondás is tartja! Kérlek, ne tedd ezt!

Ne tegyél megjegyzést az esetleges rendetlenségre!


Ne is csak a rendetlenségre, hanem úgy egyáltalán semmire sem illik gúnyos megjegyzést tenni. Hidd el, van most éppen elég gondjuk!

Húzd le a cipődet!


Ez a minimum, hogy a földön tevékenykedő, mindent megrágcsáló baba mellé nem cipővel lépünk be.

Moss kezet fertőtlenítő szappannal, használd a vendég törölközőt!
Ugyanilyen alap dolog a fokozott tisztálkodás. Igyekezz tiszta ruházatban, frissen tisztálkodva, ápoltan érkezni, kerüld a dezodort és a sminket! Ne dohányozz indulás után!

Reméljük, így mindkét fél örömét leli majd a találkozásban!

 Oszd meg!

Webáruház készítés