Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.11.12 10:34

Útmutató tanácsokhoz – minden, amit tudnod kell és minden, amit nem

 

 

 

Útmutató tanácsokhoz – minden, amit tudnod kell és minden, amit nem

 

 

 

   Anyaként állandóan külső elvárásokkal, tanácsokkal találjuk szembe magunkat. Mindenki meg szeretné mondani, hogy mit hogyan kellene csinálnunk, ezért többnyire mindenkinek megpróbálunk megfelelni, ahelyett, hogy az ösztöneinkre hallgatnánk.

Általában azért szerencsére nem akarnak rosszat ezek az emberek, csak azt próbálják elmondani, ami nekik bevált, hátha ezzel esetleg nekünk is segíteni tudnának. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy szinte mindenkinek más válik be, hiszen minden gyermek és minden anya más, egyedi eset. Éppen ezért a tanácsok adása sok esetben nem lenne célszerű, különösen akkor, ha ezeket valójában nem is tanácsnak, hanem inkább fricskának, bezzegelésnek szánta az illető.

Hiszen így anyaként állandóan lelkiismeret-furdalásban élhetsz, ami pedig még ennél is rosszabb, hogy nem tudod eldönteni, mivel teszel igazán jót a babádnak és persze a családodnak, beleértve magadat is.
Milyen kismamavitamint szedj? Járj-e magán terhesgondozásra vagy az SZTK-t válaszd? Otthon szülj vagy kórházban? Fogadj-e orvost vagy az ügyeletesnél szülj? Anyatejes vagy tápszeres legyen? Igény szerint szoptasd vagy inkább három óránként? Kell-e fejni, ha igen akkor csakis kézi mellszívóval vagy bevetheted az elektromos mellszívót is? Milyen gyakran fürdess, milyen babaápolási termékeket használj, mikor milyen ruhába öltöztesd? Milyen gyakran menjetek ki sétálni, ehhez pedig babakocsit vagy hordozókendőt használj? Külön aludjatok a babától vagy együtt aludjatok vele? Kiságy, babaöböl jó választás-e vagy elég, ha utazáshoz vesztek egy utazóágyat? Járjatok-e babajógára, gyerekangolra, babamasszázsra vagy teljesen felesleges mindez? Kelj-e fel éjszaka pelenkázni vagy elég lesz mindezt reggel elintézni? Mosható vagy eldobható pelenkát használj? Használjátok a bilit vagy üljön már egyből a wc-re – létrával, fellépővel, vagy felteszitek-e rá? Járjon-e bölcsibe vagy inkább csak négyéves kora után menjen óvodába? Vigyük-e haza délutánra vagy az a jó, ha legalább fél ötig marad? Olvassunk-e neki mesét naponta kétszer vagy néha megnézhet egyet a tévében, esetleg az Interneten is?

Nagyon fontos lesz megtanulnod különbséget tenni a tanácsok között. Tetszik vagy sem, meg kell tanulnod elvonatkoztatni attól, aki a tanácsot adta és csak a tényleges információtartalomra figyelni. Mit mondott, miért lehet az jó vagy rossz nektek, érdemes lehet-e megfontolnotok, átgondolnotok, kipróbálnotok, később pedig esetleg akár be is tartanotok? Bárki is lát el tanácsokkal, a valódi életetekbe és mindennapjaitokba nem feltétlenül lát bele, ezért érdemesebb arra fókuszálnotok inkább, hogy az adott tanács mennyire illeszthető be a ti életetekbe, milyen hatással lehet a gyermeketekre és rátok, vagyis elsődleges szempont, hogy figyelembe veszitek a családotok adottságait. Mérlegeljétek, beszéljétek át, és próbáljátok mindig megtervezni, hogyan nézne ez ki számotokra a mindennapokban. Nyilván a valóság és a gyakorlat el fog térni valamennyire a tervektől, mégis fontos, hogy legyen bennetek mindig egy kiindulási alap, amihez lehet viszonyítani.

Ne feledd azt sem, hogy sok esetben a tanácsok beválhatnak és hálásak is lehettek nekik, így nem szabad mindig elvetni sem őket, de a beszólásokat egyszerűen pattintsátok le magatokról!

 Oszd meg!

Webáruház készítés