Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.02.06 11:50

Vásároljam meg vagy béreljem a babamérleget? Kell-e egyáltalán?

Vásároljam meg vagy béreljem a babamérleget? Kell-e egyáltalán?

 

 

 

   A babamérleggel kapcsolatosan általában az a közvélekedés, hogy felesleges megvásárolni. Így aztán a legtöbb újdonsült anyuka a szülés utáni pár kellemetlen napban, úgy nagyjából a kórházból hazaérkezést követően azonnal szembesül azzal, hogy a védőnő a nappali közepén a kávét szürcsölgetve közli, hogy neki a babamérlegre márpedig szüksége van.

Ő ugyanis elvárja, hogy a baba súlya gyakori időközönként, kezdetben bizonyos esetekben akár naponta is, mérve és dokumentálva legyen. Ha nincs, akkor többnyire készségesen fel is ajánlja, hogy nála lehetőség van a babamérleg kölcsönzésére – ehhez legalább háromszor szükséges nála kiállni a sort a picivel: kikérni, havonta adminisztrálni, valamint visszahozni is nektek kell, hiába jár rendszeresen hozzátok. Ha pedig csak az általa többnyire elvárt két-három hónapig is bérelnénk tőle a babamérleget, mindjárt annyi lesz a végösszeg, mintha egyszerre megvásároltad volna – újonnan. Ráadásul ma már mindössze néhány kattintásba kerül mindez egy webshopon keresztül és a futár máris házhozszállítja a tűpontos, tökéletesen tiszta és higiénikus, senki által le nem kakilt és össze nem fogdosott gyönyörűséges babamérleget.

Arról nem is beszélve, hogy a kölcsönözhető babamérlegek többnyire enyhén szólva nem mai darabok. Szeretnénk, ha egyetlen frissen szült kismamának sem állna meg a szívverése, amikor meglátja a legalább ötven-hatvan éves, súlyos fémvázzal készült, csúszkával működtethető, a valaha volt burkolatát már-már végérvényesen elveszített, néhol esetleg még néhány, éppen leválni készülő darabban megtalálható, borzalmas monstrumot. Gondolj valami olyasmire, amivel talán még téged is mérhettek, mondjuk óvodás vagy kisiskolás korodban – csak éppen fekvő, babáknak való változatban. Mindezt pedig a tündibündin frissen berendezett, gyönyörű gyerekszobád közepén, gyakran, könnyen és biztonságosan hozzáférhető helyen kell tárolnod akár a baba egy éves koráig is – azaz körülbelül abban a teljes időszakban, amíg a kúszni-mászni még el nem kezdő gyermekedtől a babaszoba szépségét a teljes pompájában élvezhetted (volna).

Egyszóval a babamérleg-kölcsönzés egy rémálom – na és semmivel sem jársz jobban vele anyagilag sem, mintha újonnan kényelmesen megvásárolnál egy tiszta, ép, modern technológiával felszerelt, digitális és szépséges babamérleget. Ez persze nem jelenti azt, hogy a babádat folyamatosan méricskélned kell, ha egyébként nem várná el azt tőled a gyermekorvosod vagy a védőnőd. Viszont bármikor előveheted, akár évek múltán is, ha bármilyen okból tudni szeretnéd a babád súlyát: például táplálékkiegészítő- vagy vitamin adagolásához, esetleg a megfelelő gyerekülés vagy babahordozó kiválasztásához. Azaz olyan, mindennapos ügyekhez, amelyekért biztosan nem szívesen járkálnátok be a gyermekorvosi rendelőbe a beteg gyerekek közé. A szép, új babamérleget pedig később ugyanúgy igénybe veheted a testvéreknél is. Természetesen bármikor el is adhatod, keveset veszít ugyanis az értékéből: így pedig olyan, mintha mégiscsak kölcsönözted volna, mégis egy vadonatúj, modern, tiszta babamérleget használt a kisbabád, mindezért pedig még a védőnőhöz sem kellett gyakran járnotok.

A tanulság talán annyi, hogy igyekezz mindennek magad utánajárni még a várandósság alatt, hogy valóban ti járjatok a legjobban! Ehhez a továbbiakban is hasznos segítséget kaphatsz a köszianyu.hu blogcikkeiben.

Oszd meg!

Webáruház készítés