Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.04.26 12:52

5 +1 dolog a baba körül, amiben az apukák segíteni tudnak

5 +1 dolog a baba körül, amiben az apukák segíteni tudnak

 

 

   Szerencsére a mai modern világban már nincsenek szigorúan nemekre leosztott szerepek a gyereknevelés területén sem. Egyre inkább jellemzővé válik, hogy a párok együtt végzik vagy felváltva a baba körüli teendőket is és a háztartási munkákat is.

Az apukák több mindenbe hajlandóak segíteni a baba körül. Használd ki te is a mai kor szellemét és adj át némi teendőt a párodnak, illetve csináljátok felváltva, mikor ki a legfrissebb.

5+1 dolog a baba körül, amit az apuka megtehet

1. Az autós gyerekülést kezelje az apuka!

Ebben a felgyorsul világban már nem csak az időhiány miatt, hanem a technika fejlődésével is egyre több kényelmi eszköz áll rendelkezésre a családok számára. Az anyukák is már személyautóval közlekednek, viszik a gyermeküket védőnőhöz, orvoshoz, bölcsődébe. De családi autókázás során, többnyire azért az apuka vezet. Ezért nyugodtan rábízhatod a gyerekülés beszerelését a hátsó ülésre. Habár a manapság kapható gyerekülések egy mozdulattal bekattinthatóak a helyére, így az anyukáknak sem okoz gondot a ki- és beszerelése.

2. A babát esténként fürdesse az apuka!

Legkönnyebben ezt a tevékenységet veszik át az apukák. Az első alkalom persze nekik is kicsit „félelmetes”, mert hát annyira picurka a baba. De a férfitenyérben elfér a baba egész háta, így ez biztonságos érzés a babának és az apának is. Amíg a párod megfürdeti a babátokat, addig te fel tudsz készülni az esti etetésre, illetve az egész napos készenlétet meg tudod pár percre szakítani, minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Esetleg ha az apuka és a nagyobbacska baba már sokáig pancsol, akkor akár egy kis meditációra is lesz időd.

3. A mózeskosarat hozza-vigye az erős apuka!

Csak, hogy egy kis régi berögzülés is legyen, hiszen még mindig a férfi az erősebbik nem. Biztos nem fog nemet mondani a cipekedésre. Büszkén fogja vinni a karján a hordozót vagy a mózeskosarat.

4. Az etetés is nagy móka lehet az apukával.

Főleg, ha a huncut gyerkőc is vevő a játékra. Hidd el, te is jót fogsz nevetni, amikor tisztes távolságból, a konyha másik sarkából figyeled majd a bébipapis „repülő” kiskanalat, ami a baba szája felé közelít. Teljesen más érzés lesz, mint amikor te próbálod kimerülten etetni a gyerkőcöt. Valahogy nem olyan idegesítő, ha a pici nem nyitja ki a száját, amikor nem te kínlódsz vele éppen, hanem a párod.

5. Az apuka is olvasson mesét a gyereknek!

Amikor eljön az esti mese ideje, felváltva meséljetek neki a pároddal. Egyik este te, másnap a párod. Több mesélési stílussal, több fajta „előadással” és „orgánummal” találkozik így a pici. Nem lesz unalmas soha egyik mese sem. A meseolvasás nagyon fontos a gyermek fejlődése szempontjából és az érzelmi kötődés miatt is.

+1 Az apuka vigye el az anyukát egy kis pihenésre legalább egyszer egy negyedévben!

Ha az apuka besegít a baba körüli teendőkbe, neki is jár a pihenés. Azért, hogy mindketten feltöltődjetek, menjetek el egy moziba, színházba vagy étterembe. Ha pedig van valaki, aki hosszabb időre vigyázni tud a picire, akkor akár néha egy wellness hétvége is beleférhet. Az unokájukat imádó nagyszülőknek is szereztek egy kimerítő, de nagyon boldog napot, ha vigyázhatnak a picire.

 Oszd meg!

Webáruház készítés