Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.03.20 09:42

6 tipp, hogy kerüljük el az influenzajárványt gyerekkel

6 tipp, hogy kerüljük el az influenzajárványt gyerekkel

 

 

   Sokan félnek az influenzától. Pedig sok mindent megtehetsz te is annak érdekében, hogy megpróbáljátok elkerülni. Nyilván nem lehet minden óvintézkedést mindig betartani, főleg gyerekkel, de azért próbálkozni érdemes. Ha pedig esetleg mégis elkaptátok, akkor sem kell aggódnod, hiszen fel lehet gyógyulni belőle, igazából nem feltétlenül rosszabb, mint a legtöbb másik vírusos gyermekbetegség.

 

 

   Mutatjuk tehát, mit tudsz tenni annak érdekében, hogy megpróbáljátok elkerülni az influenza járványt kisgyerekkel:

 

 

  1.    Ne menjetek közösségbe! A leginkább kézenfekvő influenza-elkerülési lehetőség, hogy, amíg csak lehetséges, nem járatod a gyermekedet közösségbe. Bármilyen jó és hasznos is a bölcsőde, vagy a családi napközi, ha a gyermeked intézménybe jár, akkor szinte biztos, hogy minden, a csoportban felbukkanó betegséget el fog kapni. Ha ezt nem tehetitek meg, akkor érdemes még inkább odafigyelni a többi pontban felvázolt megelőzési módokra!
  2.    Kerüljétek a tömegközlekedést, a zsúfolt bevásárlóközpontokat! Ha a közösséget nem is feltétlenül, de a legtöbb zsúfolt helyet azért lehetséges kikerülni gyerekkel. Vásároljatok online, esetleg a közeli kisboltból! Ha csak egy-két megállót kell mennetek, inkább sétáljatok! Ha pedig muszáj hosszabb utat megtennetek, próbáljatok inkább autóba ülni, hiszen a tömegközlekedés szintén a betegségek melegágya.
  3.    Fokozottan ügyeljetek a higiéniára! Mossatok kezet szappannal, amikor csak tudtok! Ha hazaértetek valahonnan, öltözzetek át tiszta, otthoni ruhába! Moss gyakran, olyan magas hőfokon, amennyit csak elbírnak a ruháitok! Használd a szárítógépet, vagy ha jó levegőn éltek, teregess a szabadba! Ha vendégetek volt, fertőtlenítsd a játékokat! Ne hanyagold el a rendszeres, alapos takarítást sem! Ha van mosogatógéped, használd azt is magas fokozaton, hogy minden baci biztosan elpusztuljon! Ha nincs, próbálj forró, folyó vízzel mosogatni, és ne szégyelld akár naponta is cserélni a mosogatószivacsot!
  4.    Figyeljetek a táplálkozásra! Sok-sok zöldség, gyümölcs, illetve rengeteg jó minőségű, adalékanyagoktól mentes folyadék, leginkább tiszta víz fogyasztása javasolt.
  5.    Szedjetek vitamint! Gyerekeknek is kaphatóak már jó minőségű, természetes anyagokból készült vitaminok! Néhányat cukorkának álcáznak, néhányat pedig akár észrevétlenül is belecsepegtethetsz gyermeked kedvenc italába! Ne idegenkedj tőlük, hiszen ma már sajnos ezek nélkül nem minden tápanyaghoz tudnak hozzájutni természetes úton a gyerekek!
  6.    Pihenjetek, játsszatok, és ne aggódjátok túl a dolgot! A pihenéssel, a szabad, tiszta levegőn való játékkal, illetve a szeretettel is erősíted a gyermeked immunrendszerét. Ha pedig sikerül egy kicsit lazábban, nyugodtabban hozzáállnod az influenzajárványhoz, illetve, ha úgy érzed, tényleg mindent megtettél ellene, akkor azt is könnyebben fogjátok viselni, ha esetleg mégis át kell esnetek az influenzán!

 

 

   Nem rettegj tehát az influenzától! Tedd meg ellene, amit józan ésszel valóban fontosnak érzel! Sajnos azonban a kisgyermekkorhoz hozzá tartoznak a vírusos megbetegedések, különösen akkor, ha sok időt tölt közösségben a gyermek. Szerencsére azért az influenza nem egy halálos kór, ha komolyan veszitek és sikerül kipihenni. Nem ajánlatos sokat aggódnod miatta, és lemaradni emiatt a gyermekeddel együtt töltött idő szépségeiről!

 

 

 

Webáruház készítés