Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.04.25 10:03

8 trükk a fájdalommentesebb fogzásért

 

 

8 trükk a fájdalommentesebb fogzásért

 

A fogzást szinte minden család megszenvedi. Mutatjuk, mivel tehetitek könnyebbé:

 

1., Rágóka


Szinte minden gyereknek segít egy jó rágóka. A felhúzható cicás rágóka fejleszti a szem és kéz koordinációt, illetve a hallást is. A három hónapos kortól ajánlott kedves, színes állatka biztosan felvidítja és lefoglalja majd a gyermekedet. Akár az elalvást is megkönnyítheti. Könnyen sterilizálható, később a játszószőnyeg vagy az autósülés kiegészítője is lehet. 

 

2., Időben elkezdett fogápolás speciális fogkefével

 

A Chicco 3 részes szájápolási szett sokáig alkalmazkodni fog a babád fogzás miatt megváltozott igényeihez. Az készlet több funkciót ellát, hiszen a maszírozós tanulókefe gumisörtéi segítenek a baba ínyének nyugtatásában, illetve a nyelv tisztítására is használatos. A fogkefe puha, lekerekített sörtékkel segít a babafogak gyengéd tisztításában.

 

3., Bármilyen műanyag játék, vagy tárgy lehűtve

 

Ha éppen nincsen kéznél kedvenc bárányos rágókátok, mert például a nagyinál tartózkodtok, akkor nagyon sokféle kitisztított játék, vagy használati tárgy is megfelelhet rágcsálásra. Nagymamáink kedvelt módszere, a fél órára hidegre tett fém kanál is mai napig beválik sok babánál, ha nem allergiás a fémre.

 

4., Szilikonos jégkocka, hűtött étel és ital


A hideg érzés jól esik a babának, hiszen fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatású, ráadásul természetes megoldás a fogzási fájdalmak enyhítésére. Érdemes tehát minden ételét, italát egy kissé lehűtve kínálni, ügyelve természetesen arra, hogy a fogzás miatt egyébként is legyengült immunrendszerű babánk nehogy emiatt megfázzon. 

 

5., Homeopátiás bogyócskák       

      

A homeopátiában lehet hinni, vagy nem hinni. Az viszont biztos, hogy a fogzással küszködő gyermekek szülei bármilyen szkeptikusak is voltak korábban, megváltást érezhetnek, miután rátaláltak a fogzás megkönnyítésére szolgáló homeopátiás bogyócskákra. A gyermek sem szenved a beszedésével, hiszen cukorkának érzékeli. A bogyócskákat ma már Budapesten is meg tudják rendelni, de egy Németországban élő ismerős megvásárolhatja odakint is, hiszen ott már lezajlott az engedélyezési procedúra. 

 

6., Fog-gélek

 

Többféle, helyi érzéstelenítő hatású fog-gél létezik. A gélek előnye, hogy könnyen beszerezhetőek, hiszen valamelyik fajta szinte minden gyógyszertárban rendelkezésre áll. Ha pedig megmarad belőlük, és nem járt le a szavatosságuk, akkor felnőttek is bátran használhatják fogfájásra. 

 

7., Fájdalomcsillapító

 

Ha elviselhetetlen a fogzási fájdalom, különösen a fogak áttörésének napjaiban, nem égbekiáltó bűn gyermek-fájdalomcsillapítót adni. Minden babának más jön be, célszerű kisebb adaggal kezdeni. Nyűgös gyereknek belekeverhetjük kedvenc italába is, ne sirassuk meg feleslegesen a gyógyszer beadással!

 

8., Türelem, szeretet, elfogadás

 

Egyértelműnek tűnik, mégis a leghasznosabb tanács. A fogzás időszakában, ahogyan a legtöbb gyermekkori nehézségen is úgy lendülhetünk át legkönnyebben, ha kétségbeesett gyógymód-keresés helyett odafordulunk a gyermekünkhöz. Nyugodtan vedd fel, nyugtasd meg, ringasd, próbáld játékkal elterelni a figyelmét. A szeretet hatására termelődő hormon ugyanis segít a babádnak leküzdeni a fogzás nehézségeit.

 

Nagyobb fájdalom esetén érdemes a gyermekorvoshoz fordulni. Egyébként pedig ne aggódj, ti is hamarosan túl lesztek a fogzáson!

 Oszd meg!

Webáruház készítés