Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.05.01 12:12

A csodálatos anyai ösztön 1. rész

A csodálatos anyai ösztön 1. rész

 

 

Amikor nem hallgatsz másokra és büszke lehetsz rá!

Ezeket csinálhatod másképp!

 

Mindannyian kaptunk kéretlen tanácsokat. Az viszont már rajtunk múlik, mennyit fogadtunk meg belőle és hallgattunk-e arra, ha más súgott az a bizonyos ősi anyai ösztönünk, amely oly sok anyát és gyermeket húzott már ki a csávából.

Összeszedtünk most néhány ilyen kéretlen tanácsot, amelyek esetében hosszabb idő távlatából is nagyon örülünk, hogy nem fogadtuk meg őket.

Lássuk, melyek ezek!

- Hagyd sírni, attól erősödik a tüdeje! Nehogy felvedd, nehogy magadhoz vedd!


Sajnos, ez egy borzasztó ukáz, amelyről egyébként már bebizonyosodottnak is vélik az ellenkezőjét. De még ha így is lenne, akkor is számos más egyéb, akár visszahozhatatlan kár is érheti szemed fényét azzal, ha nem válaszolsz a kérésére – hiszen a sírás számára egy kérés egy szükséglet beteljesítésére, még ha nem is tudjuk, mi az pontosan.

Ezt tettük helyette:


Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy vedd fel a babát vagy legalább öleld magadhoz és legyél a közelében! Még nem hallottunk olyan anyáról, aki ezt tette volna és valaha is megbánta volna. Ellenben a gyermekük nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, érzelmileg stabilabb és jobban ellenáll a későbbi elkerülhetetlen óvodai-iskolai gúnyolódásoknak, piszkálásoknak. Már több kutató is foglalkozik azzal, amit a tapasztalat már ősidők óta igazolt: ezek a gyermekek jobban fejlődnek, egészségesebbek, jobban ellenállnak a vírusoknak, később pedig nagyobb eséllyel fognak harmonikus párkapcsolatban élni.

- Jaj, hogy a hátadra?? Ördög és pokol!


Évezredek óta hordoznak az anyák, mégis a mostani nagyszülők generációja zsigerből üldözi a hordozást, szinte az ördögtől valónak tartják. A hordozó anyákat gyakran idegenek is megállítják az utcán, leszólják őket, számon kérik a babakocsi hiányát – mintha azt még akár negyven-ötven éve is mindenki megtehette volna magának…
Pedig az sem igaz, hogy pusztán hobbiból és divatból hordoznánk napjainkban, hiszen sok anyának ma is szinte az egyetlen lehetőséget jelenti a hordozás ahhoz, hogy a mindennapi kötelező teendőit el tudja végezni. Akkor is, ha már nem a mezőre járunk így, hanem a nagyobb testvért visszük az óvodába vagy orvoshoz, esetleg ügyeket intézünk, jó szolgálatot tehet a hordozó.


Nincs is jobb találmány pedig a karikás kendőnél akkor, amikor a metró mozgólépcsőjén kell haladnotok a gyerekkel – ahová elvileg nem is lenne szabad levinni a babakocsit a balesetveszély miatt, vagy esetleg egy szűk üzletben kellene vásárolnotok, ahol a babakocsi egyébként nem férne el.

Ezt tettük helyette:


Mi még olyan anyával sem találkoztunk, aki a hordozást megbánta volna, akár a kötődő nevelés elkötelezett híveként szerette volna a testközelséget biztosítani a gyermekének, akár csak egy egyszerű, praktikus megoldást látott benne a közlekedésre.


Természetesen vannak szabályok, amelyekhez muszáj ragaszkodni, hogy ne sérüljön senki a hordozás során. Ilyen például, hogy szülés, különösen császármetszés után bizonyos ideig – általában hat hétig, de szövődmények esetén akár tovább is – kerülni kell a hordozást, hét kilogrammtól nagyobb gyereket már nem szabad előre kötni, vagy hogy csak biztos alátámasztást biztosító hordozót szabad választani, amely térdtől térdig fogja a gyerek lábát, nem az ágyékán keresztül van felfüggesztve ránk a gyerek.

Folytatjuk, tartsatok velünk!

 Oszd meg!

Webáruház készítés