Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.02.22 12:24

Akkor te most ráérsz, ugye? Csak egy csekket kellene befizetni!

Akkor te most ráérsz, ugye? Csak egy csekket kellene befizetni!

 

 

 

   Amikor megszületik az első gyermeked – na jó, kis idővel azután – rád szakad a korlátlan szabadság. Tudják ezt mások is, ezért segítenek beosztani a térben és időben is végtelen lehetőségeidet.

Máris megkér a nagynéni, hogy add el az ezer éve a polcain ücsörgő porcelán dísztárgyait az apróhirdetési oldalakon, majd persze tárgyalj a vásárlókkal, csomagolgasd be és a postán is te add fel őket. Ha már ezt elvállalod, akkor mindjárt a húgod is rákontráz, hiszen neki is hegyre-halomra állnak a szekrényben a megunt ruhái: miért is ne adogathatnád el azokat is? Ha pedig már úgyis a postán jártok, akkor igazán nem nagy kunszt befizetni néhány csekket is – hát most mit csináljanak, ha egyszer még mindig nem lehet átutalással fizetni? A szolgáltatókat, ügyfélszolgálatokat is felhívhatnád az apró-cseprő ügyeik miatt, úgyis szereted fél órákig hallgatni a szép zenét, főleg a picivel együtt!

Ha vendégek jönnének, nem jelentkeznek be, vagy ha mégis, akkor késnek, váratnak. Te pedig kínlódsz a babával, hiszen éhes, szomjas, nyűgös, álmos már, de nem akarsz addig semmihez hozzákezdeni, mert az mégis milyen már, hogy pont akkor jönnek.

Na, most mit nézel úgy? Ráérsz, nem? Hiszen egész nap csak otthon vagy a babával, mi más dolgod van?

Amikor anya leszel, nemcsak a babával kell összeszoknotok és nem is csak magadban kell lerendezni azt a változást, hogy a munkahelyi, jól körvonalazható, távol töltött hétköznapok után most egy egészen más időbeosztással kell élned az életeteket. Megszűnik a nyolc óra munka, fél óra ebédszünet, egy óra utazás rutinja, nem lesz holt időd kiszaladni a boltba vagy beszaladni a tisztítóba. Mindenhez külön hozzá kell készülni,  fel kell öltözni nyűglődő babástól, overallostól, sapka-sál-kesztyű-kabátostól, babakocsi lábzsákostól.

Hacsak nem voltál előtte vállalkozó vagy szabadúszó, ez most valami teljesen új, teljesen furcsa világ lesz, amit ráadásul a rokonok sem fognak érteni. Jó esetben emlékeznek még rá, hogy nekik milyen volt ebben az időben: semmire sem értek rá. Rosszabb esetben fogalmuk sincs erről az egészről, hiszen egész életükben alkalmazottak voltak és nincs gyerekük. De még csak egy keményebb vizsgaidőszakot sem éltek át soha, nem írtak nehéz szakdolgozatot, nem végeztek kutatásokat. Nem tudják, milyen az, hogy ugyan látszólag az időt magadnak osztod be, hiszen ténylegesen senki sem áll az íróasztalod fölött az órára mutogatva, mégsem érsz rá, hiszen rengeteg mindent kell elintézned rövid idő alatt.

Nyilván sokszor a merő rosszindulat is bejátszik, ami egyébként leginkább a saját, fel nem dolgozott traumáikat jelentheti – ugyanezeket megkaphatták ők is, esetleg ők sem érezték úgy, hogy megfelelnek a társadalom elvárásainak. Ezt az ördögi kört azonban muszáj egyszer megtörnöd, vagy legalább apróbb repedéseket ejtened rajta, hiszen így saját magadra és a saját gyermekeidre örökíted tovább ezeket a problémákat. Aki olyan rokon, hogy kicsit rendesebb, annak nyugodtan el tudod magyarázni, akár pár szóban is, hogy nem, sajnos nem érsz rá, mert ezt és ezt kell ma még csinálnod, és a szoptatás-etetés-altatás-pelenkacsere-levegőztetés-mosás-főzés-takarítás mellett nem fog beleférni.

Aki elég normális, az megérti. Aki meg nem, annak miért is tennél szívességet?

Oszd meg!

Webáruház készítés