Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.08.13 06:06

Amikor a természet csődöt mond

Amikor a természet csődöt mond

 

 

 

Bármennyire vágysz gyerekre, ha a természet nem akarja ezt az álmodat valóra váltani. Annak, hogy saját jogon gyerek nélkül maradsz, több oka lehet, betegség, életkor, de nagyon sok dolog közrejátszhat abban, hogy nem kopogtat be hozzátok a gólya.
Ezt a tényt nehezen lehet feldolgozni. Sokan mély depresszióba esnek, úgy érzik, hogy ők már nem számítanak nőnek, fogyatékosok, esetleg félemberek. Pedig ez nem így van, hiszen gyerek nélkül is lehet teljes életet élni, bár sokan úgy tartják, hogy nem biztos, hogy érdemes.

De mi a megoldás, ha nem tudsz gyereket szülni?

Közismert fogalom az örökbefogadás. Természetesen vállalhatsz szimpla nevelőszülőséget is, de abban az esetben egy kicsit más lesz a kapcsolatod a nálad lévő csemetével, hiszen jogilag nem lesz a gyereked.
Az örökbefogadás lehet nyílt és titkos. A nyílt örökbefogadás esetén a vérszerinti szülők és az örökbe fogadó szülők ismerik egymást. Ennek ellenére a vérszerinti szülőnek nem biztosítja a törvény azt a jogot, hogy az örökbefogadást követően a gyermekével bármiféle kapcsolatot tartson fent.
Ha meg hozod a nagy döntést, hogy saját helyett szeretnél egy gyereket örökbe fogadni, akkor jó, ha tudod, hogyan lehetsz örökbefogadó.

Örökbefogadási kisokos

Az örökbefogadóknál kitétel, hogy nagykorú és teljesen cselekvőképes legyen.
Ha örökbefogadó szülő akarsz lenni, akkor részt kell venned az örökbefogadás előtti tanácsadáson és egy felkészítő tanfolyamot is sikeresen kell teljesítened. Emellett részt kell venned egy pszichológussal folytatott beszélgetésen, ahol a személyiségedet fogják vizsgálni, hogy alkalmas vagy-e az örökbefogadásra. Ezt követően készít a gyámhivatal egy engedélyezési határozatot.


Az örökbefogadásnál kitétel még, hogy minimum 16 évvel, de maximum 45 évvel idősebb legyél az örökbefogadandó gyereknél.
Ha tragikus családi események miatt kell valamelyik rokonodat örökbe fogadnod, akkor a korkülönbségi szabályozástól és a felkészítő tanfolyam elvégzése alól mentesíteni fognak.


Az örökbefogadást mindig a gyámhatóság engedélyezi.
A gyámhivatalnál prioritást élveznek a házasságban élő örökbefogadók.
Ha végigértetek a sok szükséges procedúrán, akkor felkerültök egy várólistára, amelyen a helyetek attól is függ, hogy milyen kitételeket adtatok meg a jövendőbeli gyereketekkel kapcsolatban.


Például újszülött vagy egy éves kor alatti csecsemőt nagyon sokan szeretnének, így nekik sokkal többet kell várniuk egy babára. Akik elfogadják az egy évesnél nagyobb gyerekeket, ők már több eséllyel indulnak, sőt minél idősebb gyereket vállalnak, annál hamarabb fognak sorra kerülni, ugyanis sajnos gyermekvédelmi gondoskodásban nagyon sok nagyobbacska gyerkőc van.


Természetesen attól is függ, hogy korlátozzátok-e a választásotokat olyan dolgokkal, hogy számít-e az etnikai hovatartozása a gyereknek, fontos-e a haja vagy a szeme színe.


Az örökbefogadást minden esetben kérelmezni kell. Tehát, ha megtaláltátok egymást a jövendőbeli gyermeketekkel, akkor írásban kérvényeznetek kell az örökbefogadást. A kérelmen a ti aláírásotok mellett a gyermek vagy az őt törvényesen képviselő aláírása is szükséges.

Kívánjuk, hogy ha az örökbefogadás mellett döntötök, akkor mihamarabb találjátok meg egymást a gyermeketekkel, akik majd úgyan úgy fogják mondani, mind az saját vérből valók: Köszi Anyu! Köszi Apu!

 Oszd meg!

Webáruház készítés