Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.08.15 06:33

Autóba szorított gyerekek – ki miatt mentek mégis?

Autóba szorított gyerekek – ki miatt mentek mégis?

 

 

 

A nyár kezdetével zsúfolásig megtelnek a strandok, nyaralók, szórakoztató központok, egyre több helyen pedig indokolatlanul nagy számban jelennek meg a kisgyermekes családok is. A lehetőség maga örvendetes, mértékkel pedig javasolt is az utazás, kikapcsolódás.

De vajon biztosan boldogabb lesz-e a gyermek akkor, ha szinte az egész gyermekkorát az autóba kötözve tölti? Biztosan szükség van-e arra, hogy ennyiszer kiszakadjon a biztonságos otthoni környezetből?

Kinek jó az autóban töltött nyár?Az anyai bezártságot mindannyian ismerjük és tényleg szörnyű érzés – viszont, ha állandóan az autóban ültök, az sem jó senkinek sem. A gyereket pedig teljesen elsorvasztja, korlátozza a mozgásában, egészséges fejlődésében.
Ha a gondok elől így próbálsz menekülni, az szűk keretek között még beleférhet, ha azonban rendszeresen előfordul, jobb lenne inkább egy pszichológust felkeresnetek, esetleg, ha lehetséges, akkor elébe menni a problémáknak.

A kevesebb néha többBabával-kisgyermekkel általában tökéletesen elég a közeli játszótér, illetve a környezetedben, nem túl nagy távolságban elérhető programok. Egy szabadtéri gyerekprogram, falu- vagy városnap a közelben, egy kisebb felvonulás, a legközelebbi állatkert, nyugodtabb strand, de akár néhanapján egy-egy plázalátogatás is beleférhet. A lényeg, hogy ha lehet, ne járjon túl sok autózással az út.

Mi van akkor, ha a nagyszülők messze laknak?A nyugdíjasok ingyen utaznak! Miért ne jöhetnének néha ők? Nyilván akkor, ha elég jól vannak hozzá fizikailag. Ha meg nincsenek jól, akkor miért nem költöztetitek őket közelebb? Tudjuk, könnyű mondani, de a megoldás keresése még mindig jobb, mintha homokba dugnátok a fejeteket!

Amikor muszáj menniHa pedig valamilyen okból mégis kénytelenek vagytok bevállalni egy hosszabb autóutat kisgyermekkel, akkor próbáljatok minél jobban felkészülni rá!

- Mikor induljatok?
Néhány baba könnyen és gyorsan elalszik az autóban – velük célszerű úgy indulni, hogy az utazás idejébe beleessen az alvásidő, ezzel sok nyűgösködést megspórolhattok. Jellemzően a szoptatott, cicin elalvó babáknak viszont óriási kihívást jelenthet ugyanez – velük érdemes alvás után, minél inkább kipihenten indulni.

- Legyen nálatok mindig elég enni és innivaló!
A legtöbb babát megnyugtatja az evés, ivás – ha egészséges nasikat készítesz be, megmenthetitek magatokat a benzinkutak kínálatától és még spórolhattok is.

- Gondoskodj a baba szórakoztatásáról!
Gondold át, mi köti le! Mesekönyv, színező, kedvenc plüss, kirakó, bármi szóba jöhet – és bizony egy nagyon hosszú úton nem elvetendő gondolat a tablet sem, főleg sötétben.

- Legyen tökéletes az autós gyerekülés!
A Köszi Anyu Webáruházban minden árkategóriában találhatsz megfelelőt, részletes leírással – lehet, hogy még az utazásig házhoz is tudjuk vinni.

Mindenkinek jár tehát a nyaralás, kikapcsolódás, anyaként a négy fal közé zárt hétköznapok után pedig erre óriási szükséged is van. Sokan pedig kénytelenek is időnként bevállalni egy hosszabb utazást.
Ha azonban már annyira nem érzed jól magad otthon, hogy folyton az autóba menekülnél, érdemes átgondolnod a dolog lelki okait – ezzel nagyon sokat spórolhattok és hosszú távú, valódi megoldást érhettek el. A gyermeked pedig nem az autóba szíjazva lesz kénytelen eltölteni a gyerekkorát.

 Oszd meg!

Webáruház készítés