Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.01.25 11:49

Bombanőnek lenni pici baba mellett – reális elvárás vagy engedjük el?

Bombanőnek lenni pici baba mellett – reális elvárás vagy engedjük el?

 

 

 

   Mindannyian szeretjük, ha szépnek és csinosnak látnak bennünket. Igyekszünk ezért jólöltözötten elindulni reggel a munkahelyünkre vagy a tennivalóink után, na és persze, valljuk be, az elismerő pillantásokra is vágyakozunk. Örömmel és magabiztossággal tölt el bennünket, hogy jól nézünk ki, ideális esetben pedig akár bombaformában is lehetünk, bombanőnek is érezhetjük magunkat.

Nagyon valószínű azonban, hogy a külsőnk meg fog változni az első gyermek érkezésével.  Az újszülöttel, babával otthon töltött első időszak megviseli a legtöbb újdonsült anyát. Hacsak nincsen egy komplett személyzet vagy rokonság, aki ugrásra készen várja, hogy mikor és mit tud segíteni, hogyan tud sürögni-forogni körülöttük, számolni kell azzal az eshetőséggel, hogy nem lesz lehetőség órákat ülni a fodrásznál, kozmetikusnál, műkörmösnél vagy a szoláriumban, de még a vásárlással, mozgással sem tölthetnek ennyi időt.

Azoknak, akiknek korábban a bombaforma nagy szerepet játszott az életében, esetleg akiktől a munkahelyi elvárások követeltek meg hasonlót, meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy a kezdeti időszakban esetleg egy kis festék-lenövéssel is együtt kell élniük, mi több, néha smink, kosztüm és magas sarkú cipő nélkül is el kell rohanniuk az ügyeletre vagy a patikába. Ami pedig akár egy katasztrófával is felérhet, bizony a hasuk sem feltétlenül fog azonnal visszahúzódni, egy ideig akár némi súlyfelesleget is cipelhetnek.

Ráadásul, ekkorra már sok önmegvalósító cikkel is találkozhatott a fiatal anyuka, amelyek részletesen taglalják, hogy naponta hány órát szükséges hasprésekkel tölteni mindjárt azután, hogy kikerült a szülőszobáról, hogy azonnal visszanyerje a bombaformáját, különben menten kitör a világvége és bekövetkezik az összeomlás. Sokan ezért még a szülésre is úgy érkeznek, hogy frissen jöttek a szépségszalonból, nehogy rosszul mutassanak a képeken.

Bármilyen fontos is azonban a bombaforma, a külső, a jólöltözöttség a mai világban, mégsem dől azonban össze a világ akkor, ha az első időszakban inkább a babára figyelsz a tökéletes smink és frizura helyett. Természetesen a rendszeres tisztálkodás, a tiszta öltözék és a tiszta otthon kiemelkedő fontosságú egy újszülöttel rendelkező családban, azonban otthonra a büfik és a kakis pelusok mellé nem szükséges vasalt inget felvenned – egy pamut póló és egy leggings ideális lesz a szoptatáshoz, altatáshoz, földön mászkáláshoz.

Ma már talán kicsit ciki is lehet kimondani, de mégis olyan sokan vannak, akik sokat vártak a babára, nehezen jött nekik össze, sokáig kellett gyűjtögetniük vagy egyszerűen csak ez volt a szívük minden vágya: érthető, ha az első időszakban nem a felesleges elvárásoknak szeretnének megfelelni és topmodellként, bombaformában tartani magukat, hanem a baba igényei kerülnek a központba.

Ha tehát sír a babád, nyugodtan vedd fel és öleld meg, szoptasd meg, ameddig csak jólesik! Foglalkozz a babáddal annyit, amennyit a szíved diktál, hiszen olyan rövid ez az első időszak! A rosszakarókat, szájhúzókat pedig érdemes figyelmen kívül hagyni, nehogy elvegyék a figyelmedet attól, aki most teljesen jogosan a világ közepét jelenti számodra!

 Oszd meg!

Webáruház készítés