Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.02.18 11:19

Immunrendszer-erősítés, hogy ne legyen állandóan beteg a gyereked

Immunrendszer-erősítés, hogy ne legyen állandóan beteg a gyereked

 

 

 

Amikor a gyereked bölcsődébe, óvodába kerül, akkor szőnyegbombázásként fog rá hatni az új közösségben a számtalan vírus, baktérium vagy parazita.
A beszoktatási időszakban alkalmazkodnia kell a szervezetüknek az otthonitól eltérő baktériumflórához. A tavaszi időszakban pedig az ismétlődő megbetegedések tizedelik a bölcsibe, oviba járó gyerkőcök számát, ugyanis ekkora szinte teljesen lenullázódnak a vitaminraktáraik, ha a szülők nem figyelnek kellőképpen oda.

Ráadásul az időjárás sem könnyíti meg ebben az időben az életedet, ugyanis alapos fejtörést okozhat számodra, hogy milyen ruhát adj a gyerekedre. Ha túl vastag, akkor megizzad, ha túl vékony, akkor meg meghűl. Ezért mindenképpen gondoskodj a réteges öltözködésről.
Hogy minél kevesebb betegség érje utol a gyerekedet, érdemes az immunrendszere erősítésére időt fordítanod.

1. Vitaminraktárak


Mindig gondoskodj róla, hogy jól működjön az immunrendszere. Ehhez pedig elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. Mindig gondoskodj számára friss zöldségekről és gyümölcsökről. Szerencsére minden szezonnak megvan a maga gyümölcse. Az elfogyasztott zöldségekből és gyümölcsökből megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag fog a szervezetébe kerülni.


A kellő mennyiségű D-vitamin általában napfény hatására jut be a szervezetbe. A téli időszakban viszont neked kell gondoskodnod a gyereked D-vitamin-pótlásáról. A D-vitamin felszívódásában nagy segítségre lehetnek az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak, melyek olajos magvakban és tengeri halakban, például lazacban és tonhalban találhatóak meg.
A zöldségeket és gyümölcsöket lehetőleg nyersen add a gyerekednek, ugyanis így bennük van minden szükséges vitamin, amelyek egy része feldolgozás közben elillanhat. Ha mégsem tudod rávenni, akkor készíts neki egy ízletes smoothie-t, ami látványos és sokkal vonzóbb, mint bármiféle zöldséget rágcsálni, ráadásul töménytelen vitamin van benne.

2. Pihenés


A gyerekek fejlődő szervezete igényli a megfelelő mennyiségű pihenést. Ezért mindenképpen törekedj a rendszerességre. Ahogy tavaszodik, egyre hosszabbak lesznek a nappalok, sokkal tovább van világos, ami arra ösztökélné a gyerekeket, hogy tovább lehetnek fent. De jobb, ha következetes vagy, s nem engedsz a kicsi könyörgésének. Ugyanis a megfelelő mennyiségű pihenés elengedhetetlen az immunrendszere fejlődéséhez. Ráadásul, ha nem alszik megfelelő mennyiséget éjjel, akkor másnap nyűgös és rosszkedvű lesz a bölcsiben, oviban.

3. Mozgás


Nemcsak az immunrendszere, de a mozgásfejlődése szempontjából is nagyon fontos, hogy a gyereked rendszeresen mozogjon. A rendszeres mozgásnak nagyon sok pozitív tulajdonsága van. Például a gyereked hamar megszokja, hogy a mozgás a mindennapi rutin része, így a későbbiekben is igényelni fogja a mozgást.
A kicsik elsősorban szabadban történő játékot jelenti, amibe te magad is bekapcsolódhatsz, annál élvezetesebb lesz számára a közös program. Ráadásul, ha mindezt a szabadban csináljátok, akkor még friss levegőn is vagytok, sőt a D-vitamin készleteket is könnyedén tudjátok tölteni, így az immunrendszere igényei is ki lesznek elégítve.

4. Fertőtlenítés és higiénés alapszabályok


A megfelelő higiénia nem jelent egyet a patikatisztaságú környezettel. Ne gondold, hogy a patyolattisztaság megvédi a gyerekedet a fertőzésektől. Sőt, ezzel többet ártasz, mint használsz. Ugyanis a steril környezet inaktívvá teszi az immunrendszerét. Ezért, ha a külső környezetben bármilyen kórokozóval találja magát szemben, azonnal fognak jelentkezni a megbetegedés tünetei.
Tehát nem kell steril környezetet biztosítanod, de az alapvető higiéniás szabályokról ne felejtkezzetek el, például a rendszeres kézmosás meleg vízzel és szappannal mindig legyen szem előtt tartva, például mosdóhasználatkor és étkezéskor.

 Oszd meg!

Webáruház készítés