Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2020.01.14 11:11

Ki legyen a beteg gyerekkel?

Ki legyen a beteg gyerekkel?

 

 

Nagyon sok anyuka kényszerül hamar visszatérni a mókuskerékbe akár az egészen pici gyermek mellől is. Sajnos, a társadalmi-családi elvárások is azt sugallják, hogy minél hamarabb álljunk vissza akár a gyártósorba is. Azonban a gyerekbetegségek miatt sokszor akár több hétre is meg kell szakítani a munkavégzést.

Kérdés, hogyan lehet a legügyesebben kilogisztikázni, hogy a beteg gyerek minél nyugodtabban pihenhessen, közben pedig a munkahelyünket se veszítsük el.

Kire érdemes tehát bízni a beteg gyereket?

Anyára?
Nyilvánvalóan az tűnik a leginkább kézenfekvő megoldásnak és persze a gyerek szempontjából is az lenne az ideális, ha az otthonában, megszokott környezetében, a számára még a világot jelentő édesanyja mellett gyógyulhatna. Így egyértelműen ezzel érdemes kezdeni. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy otthon vagy a gyerekkel, esetleg otthonról vagy rugalmas munkaidőben dolgozol, el is dőlt ez a dolog. Sajnos azonban ez ma már nagyon ritka, így muszáj tovább agyalni a beteg gyerek elhelyezését illetően.

Apára?
Szuper dolog, de azért ma már valahol illendő is az, hogy a dolgozó anya mellett az apa is ugyanúgy kiveszi a részét a beteg gyerek felügyeletéből, ápolásából. Ma már illik legalább felváltva kivenni a szabadságot apával a beteg gyerekhez. Persze, az már más tészta, hogy a gyakorlatban általában nem is lehet ezt másképpen megoldani, hiszen akármilyen szupertáplálkozó öko-anyu is vagy, legkésőbb a közösségbe kerüléskor sajnos úgyis állandóan beteg lesz a gyerek. Így érdemes ezzel már előre számolni, hogy bizony apának is el fog menni a teljes szabadságállománya a gyerekápolásra. Csak legyen elég!

Nagyszülőkre?
Bezzeg régen minden jobb volt, amikor még a nagyszülők korábban mentek nyugdíjba és egyáltalán érdekelte is őket, hogy hogyan húzzátok-vonjátok magatokat a beteg gyerekkel, nemcsak pofavizitre és beszólogatni jöttek. No de, ideális esetben, te számíthatsz a szüleidre, ekkor viszont tedd össze a két kezedet és vedd igénybe a segítségüket! Persze, semmiképpen sem szabad a nagyszülőket túlterhelni, és ha látod rajtuk, hogy nem bírják, érdemes más alternatívát keresni. Mindenesetre egy nem súlyos beteg, nem fertőző beteg gyereknél egy-két könnyebb napot nyugodtan átengedhetsz a nagyszülőknek, ha szeretetteljes és bensőséges a viszonyotok.

Fizetett segítségre?
Ha viszont minden kötél szakad és minden szabadság elfogyott, akkor sajnos nem marad más, mint a bébiszitter, au-pair, családi segítő és más hasonló fantázianéven illetett nyugdíjas néni vagy tinilányka szolgáltatásainak igénybe vétele. Ez valahol ugye egy paradoxon, hiszen fizetünk azért egy idegennek, hogy a fizetéséért dolgozhassunk, közben persze nyilván nem mi vagyunk a gyerekkel és lehet, hogy nem kap annyi szeretetet, mint az anyjától. Ezt a lehetőséget érdemes inkább szükségmegoldásokra tartogatni, például a szezon legnagyobb hajrájában vagy olyan helyzetben, amikor végképp nem tudtok elszabadulni. Más kérdés, hogy egyébként máskor egy pár órára nyugodtan maradjatok kettesben, ha máshogy nem is megy, akkor így!

Válaszd tehát a legjobb megoldást és szeresd nagyon a gyermekedet! Bízunk benne, hogy hamar átvészelitek a sok betegséggel járó időszakokat!

 Oszd meg!

Webáruház készítés