Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.01.21 10:33

Kivigyük a babát a hidegbe vagy ne? Hogyan öltöztessük a babát a hideg időben?

Kivigyük a babát a hidegbe vagy ne? Hogyan öltöztessük a babát a hideg időben?

 

 

   Minden kezdő anyuka nagy dilemmája, hogyan öltöztesse fel gyermekét, ha kiviszi a lakásból? A titok: mindig az időjárásnak megfelelően öltöztesd fel a babát!

Szép időben, napsütésben fel sem merül a kérdés, hogy kiviszed-e az újszülött babát a levegőre. A tűző naptól óvod természetesen, de kiviszed minden gond nélkül.

De mit tegyél, ha hideg van odakint?

Télen is ki kell vinni a picit a levegőre, csak figyelni kell rá, hogy megfelelően öltöztesd fel, és a kint töltött időt is az időjárás függvényében változtasd. Ha mínusz fokok röpködnek a levegőben, azért ne vidd ki pár percnél tovább és akkor is csak babakocsiban, ahol nem éri annyira a hideg szél. De ha szép verőfényes napra ébredtek, a hó pedig fehérre festi a tájat, nyugodtan kint is aludhat 1-2 órát is a baba a babakocsiban, persze rendesen felöltöztetve és meleg takaróval betakarva.

Az újszülött babák általában nem szeretik a nagyon meleget. Nem tudnak rendesen aludni a nagy melegben. Mégis az a tévhit, hogy ha pici baba van a háznál, jól be kell fűteni. Nem kell! A 22-24 fok éppen elég a szobában. Ekkor elég, ha csak egy body van rajta és egy hosszú ujjú zárt rugdalózó. Ha már kúszik-mászik, akkor egy kisnadrágot is ráadhatsz csemetédre, mert a konyhakövön felfázhat.

Ha kisbabáddal mégis kimerészkedsz a téli napokon sétálni, rétegesen öltöztesd fel, hogy ha kisüt a nap, kicsit meg tudd lazítani a hacukát. Ha kint tartod a babakocsit a garázsban vagy a lépcsőházban, mindenképp tegyél bele egy, a meleg szobából hozott takarót, hogy ne a hideg babakocsiba fektesd gyermekedet. Amíg pici a baba, használd a mózeskosarat. Így dupla falú lesz a babakocsid, ami még jobban megvédi az időjárási viszonyoktól.

Arra is ügyelj, hogy ilyenkor egyrészes anorákba öltöztesd a picit, hogy a derekánál se tudjon elcsúszni a ruhadarab. Takard be egy pléddel és a kis lábánál hajtsd vissza, hogy melegen tartsa. Sapkát is válassz körültekintően. A méret nagyon fontos. Ne legyen kicsi, szoros sapka, de nagyon nagy sem, ami a szemére csúszik. Nagyon nem szeretik, ha ide-oda csúszkál a sapka.

Ha a séta során egy üzletbe is betértek, akkor a plédet vedd le róla, és az anorákot is gombold ki, még ha csak pár percre is ugrottatok be. Ha beizzad a baba, nagyon könnyen megfázhat, amikor újra a hideg utcára lépsz vele. A baba hátához nyúlva tudod ellenőrizni, mennyire van melege és ennek alapján változtasd a rétegek mennyiségét.

Sálat semmiképpen ne adj újszülöttre, mert veszélyes lehet. Belegabalyodhat és megfulladhat. Inkább az anorák vagy kiskabát gallérját hajtsd fel, hogy védje a nyakát a hidegtől. A sapkát is úgy igazítsd, hogy jól takarja a fülét. Ilyenkor úgy néznek ki, mint egy kis csomag. Csak a szemük és az orruk van kinn egy kicsit.

Ha így öltözteted fel gyermekedet, amikor kimentek télen sétálni, vagy kiteszed az udvarra aludni a babakocsiba, akkor a baba friss, de nem jéghideg levegőhöz jut és megedződik. Ha télen csak a lakásban tartod, sokkal inkább lesz fogékony a betegségre és hamarabb megfázik, ha mégis ki kell vinned a lakásból. Nem kell minden nap kivinned, ha látod, hogy nem szereti, de néha egy sétát a védőnőhöz vagy a kisboltba megtehettek babakocsival is.

 Oszd meg!

Webáruház készítés