Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.03.06 12:10

Mennyire takarjuk be a gyermeket éjszakára?

Mennyire takarjuk be a gyermeket éjszakára?

 

 

 

3 szempont, amit mindenképpen figyelembe kell venned, gyermeked egészsége érdekében

Az újszülöttek a nap nagy részét átalusszák. Alszanak éjszaka és alszanak napközben a babakocsiban is. Mindkét helyzetben más körülmények között vannak, ezért másképp kell óvnunk az újszülöttet a megfázástól. A babakocsiban rövidebb ideig tartózkodnak, még akkor is, hogyha olyan szerencsés vagy, hogy délután ki tudod tenni gyermekedet 2-3 órára a babakocsiba az udvarra. A hosszú éjszaka alatt pedig a gondot az okozza, hogy nem egyenletes a hőmérséklet. Évszaktól függően is másképp kell betakarnod kisbabádat.

1.Ideális hőfok a babaszobában éjszakára.

Legtöbben azt ajánlják, hogy a babaszoba hőmérséklete 22 fok legyen. Sokan ettől jóval melegebbre felfűtik a szobát, nehogy megfázzon a baba, de ezt nem javasoljuk, hacsak a baba nem épp ezt igényli. Ha nagyon meleg van a szobában, a csecsemő megizzad, viszont mivel még nem izeg-mozog annyit, hamar rá is hűl a nedvesség. Viszont ha már lefekvéskor hűvös van a szobában, akkor biztosan megfázik a baba. Gondolj bele, hogy fürdetés után viszed be a szobájába lefektetni, ilyenkor picit nedves marad még a kis teste. Fürdetés után megeteted. Akár szoptatod, akár tápszerrel eteted, hozzád simul evés közben, átmelegszik a test-hőmérsékletedtől. Ezután viszed be a hűvösebb szobába. A másik fontos tény, hogy bármilyen ideális hőfokot tudsz előállítani lefekvéskor, ez az éjszaka folyamán csökkenni fog. Hajnalra már elég hűvös lesz a szobában. Megoldás rá, ha olyan termosztátot szereltetsz fel a fűtési rendszeredhez, ami időzíthető, így be tudod majd állítani, hogy hajnalban bekapcsoljon a fűtés és ne keljetek cidrizve reggel. A mezei megoldás, hogy éjszaka többször is benézel a babádhoz, akkor is mikor már nem kell 3 óránként etetned és betakarod még egy pléddel, ha már hidegebb a levegő. Ki kell tapasztalnod azt is, hogy nálatok mi válik be jobban takaró szempontjából: a pléd, kispaplan vagy a hálózsák.

2. Hálózsák vagy takaró a legideálisabb?

Pici gyermekeknél, akik még nem forgolódnak, jó megoldás lehet mindkettő. A puha takaró is, mert ha szépen bebugyolálod bele kisbabádat, a kellemes melegben jót fog aludni. Csecsemődet éjszakára kösd angol pólyába. Nem csak hogy nem fog kitakarózni, de még a kis gerince is helyes testtartásban lesz. Kicsit oldalra is tudod így fordítani, ami abból a szempontból fontos, hogy nem nyeli vissza a felbukó tejet. Nagyobb gyermekeknél ritkán jó megoldás a takaró, hiszen egész éjjel forgolódhat és lecsúszhat róla a takaró. Akkor pedig hiába van rajta a jó meleg flanel pizsama, ha a kiságy egyik sarkába rugdosta már a takarót. A hálózsák lehet a jó megoldás. Bár ez sem mindenkinél válik be. Vannak olyan gyerkőcök, akik nem szeretik a hálózsák adta korlátokat. Pedig pár hónapos koráig nagyon ideális. Nincs kinn a dereka és a lába is a meleg „kuckóban” van. A hálózsák általában újatlan, tehát az évszaknak megfelelően azért fel kell öltöztetni a gyermeket. Hosszú ujjú body, tipegő, és ha fázós a baba még kis zokni is szükséges alsó öltözéknek a hálózsákban alvó kisbabáknál is.

3. A harmadik szempont pedig, hogy hol alszik a baba éjszaka?

Ha külön szobája van és a saját ágyában alszik, a fentebb említett dolgokat átgondolva, ki tudod tapasztalni, hogyan takard be éjszakára gyermekedet. Viszont ha a pici köztetek alszik a ti ágyatokban, figyelembe kell venni azt is, hogy kettőtök között melegebb lesz neki, mint külön a kiságyban. Saját testmeleged is hozzáadódik a szoba hőmérsékletéhez. Arra is nagyon figyelnetek kell, hogy mennyire húzzátok magatokra a takarót. Nehogy a takaró alá csússzon a pici, és ne kapjon levegőt.

 Oszd meg!

Webáruház készítés