Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.08.09 23:12

Miért sír a baba az autóban?

 

 

Miért sír a baba az autóban?

 

 

   A hosszú utazás egy csecsemővel rémálom lehet. Vigasztalhatatlanul sírhat, bármivel is próbáljátok lefoglalni. Hiába minden türelem, szeretet, egy idő után a szülő is kiborulhat, a babával együtt. Trauma ez az egész családnak.

 

 

Sajnos, sokszor nem is tudjuk pontosan megmondani, miért sír a baba az autóban, ahogyan gyakran azt sem, hogy miért sír a baba általában a hétköznapokon – hiszen elmondani sajnos még nincsen lehetősége. Léteznek azonban olyan magyarázatok, amelyek a legtöbb babára igazak, így a megoldásban is nagy segítséget jelenthetnek:

 

A leggyakrabban azzal szoktak előállni, hogy a baba túl van ingerelve. A motor hangja, a forgalom, a rádió, a szülők beszélgetése, mindez egy viszonylag kis területre koncentrálódva, nyilván zavarhat egy csecsemőt. Ugyanakkor az ellenkezője is igaz, hogy alul-ingerelt is lehet: egy hosszú, egyenes szakaszon, az autópályán, ahol nincsen körülöttünk senki, meg sem szólal senki, ő pedig csak ül ott egyedül, mozdulatlanul.

 

Mivel mindkét oldal igaz lehet, ezért a legjobb tanács talán, hogy próbáld felmérni a helyzetet! Ha túlingerelt a babád, nem fog neki segíteni, ha még jobban szórakoztatni próbálod. Ha viszont megfogod a kezét, vagy kezébe adod kedvenc plüssállatát, esetleg a cumiját, akkor megnyugtathatod. Ha alul-ingerelt, akkor jöhet a játék, mesekönyv, éneklés, mondókázás, esetleg egy-egy mese nézése a tableten.

 

Ha azonban a józan eszünket próbáljuk használni – amely képesség egyébként rendkívül hasznos, sok esetben pedig igencsak szükséges is egy újdonsült szülőpár életében –, akkor végiggondolhatjuk, mi is zavarhatja igazán a kicsinyünket. Az örökmozgó, gügyögő, kacarászó babánk most egy szűk, aprócska hordozóba kényszerül, ahol ráadásul még egy biztonsági öv is tovább korlátozza a mozgásban.

 

Egy csecsemő sokszor még kilátni, nézelődni sem tud, ha olyanok az autó adottságai. Attól a babától, aki egy óra alatt az egész lakást, az óriási játékhegyeket is felforgatja, hogyan is várhatnánk el, hogy akár órákig mozdulatlanul üljön, gyakran csak a sötét autóajtót, üléshuzatot bámulva, és meg se mukkanjon? Őszintén, mi képesek lennénk erre?

 

Ekkor pedig még nem is tettük hozzá azt, ami sokszor a legnagyobb problémát jelentheti a csecsemőnek: a közelség hiánya. Hiába ül mellette, vagy előtte az édesanyja, ha nem tudja felvenni, ringatni, átölelni, megsimogatni, megszoptatni. Ez már önmagában hatalmas problémát jelenthet egy bébinek, ne becsüljük alá ennek a súlyát!

 

Mit tehetünk mindez ellen? Nos, a válasz valahol pofonegyszerű: ne utazzunk messzire a babával! Illetve, csak akkor, ha feltétlenül szükséges! Amit lehet, próbáljunk a közelben, a környéken beszerezni, ha pedig meg tudjuk oldani a felügyeletét, ne túráztassuk szegény babánkat! Távoli rokonokat pedig csak akkor látogassunk meg, ha a józan eszünk is azt súgja a szívünk mellett, hogy mennünk kell! Amit csak lehet, szerezzünk be a szülés előtt, vagy halasszuk el legalább a baba hat hónapos koráig! Nem kell mindent magadnak megoldanod anyaként: a vásárlásban és az ügyintézésben is bátran kérd ki a párod, nagyszülők, barátok segítségét, és szeresd meg az Internetes házhozszállítást!

 

Időnként pedig ruccanj ki egyedül, ekkor pedig bízd a szeretteidre a babádat! Meglátod, nagyon hamar eltelik ez a kis idő, a babád és a kapcsolatotok számára pedig rengeteg jó teszel ezzel!

 Oszd meg!

Webáruház készítés