Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.11.05 05:57

Segítség! Folyton beteg a gyerek! Mi a túrót csináljak?

 

 

Segítség! Folyton beteg a gyerek! Mi a túrót csináljak?

 

 

 

   A bölcsőde- vagy óvodakezdés első éveiben, de gyakran sajnos még az iskolakezdés környékén is gyakran azt tapasztalhatod, hogy a gyermeked vagy gyermekeid szinte egyik betegségből a másikba esnek. Egy-egy hetet járnak, egyet-kettőt otthon vannak. Aztán persze, ebbe az időszakba már a szünetek is beleesnek, így nem ritka, hogy egy huzamban akár egy-másfél hónapot is otthon kényszerültök maradni a gyerekkel – és ekkor még, hála Istennek, azt mondhatjuk, hogy nem is volt semmi komolyabb baja.

 

 

Aztán ahogy beleérünk az egyre hűvösebb őszbe, később pedig a hideg, latyakos télbe, mindez a probléma egyre csak fokozódik. Jön az influenzaszezon, amikor már sokszor a gyerekorvoshoz is képtelenség időpontot kapni, hiszen annyian várnak rá, hogy egyszerűen nem férhet be mindenki aznap a rendelési idejében. A gyerek pedig ordít, olyan magas lázat mérsz neki, amelyről eddig nem is gondoltad, hogy létezhet, az orra olyan erősen váladékozik, hogy már nem is tudod mire vélni, az éjszakákról pedig már ne is beszéljünk, hiszen már el is felejtetted, hogy egyáltalán léteznek, azt meg különösen, hogy mit szoktak olyankor az átlagos emberek csinálni.

 

Ilyenkor teljesen természetes, hogy a legtöbb anya, apa és nagyszülő megijed, hiszen nem tudja mire vélni ezt a folytonos betegeskedést. Általában jön az aggódás, hogy nincs-e valami komolyabb baja a gyermeknek – ami persze, bizonyos esetekben sajnos tényleg igaz lehet, de azért nagy általánosságban mégsem jellemző. A gyerekorvos és a védőnő többnyire azért nagyszerűen ki tudja szűrni, hogy van-e valójában nagyobb baj annál, mint hogy a közösséget, bölcsődét-óvodát viseli nehezen a gyerek. De ha elképesztően aggódsz, annyira, hogy már aludni sem bírsz emiatt, akkor nem szégyen néha-néha kikérni egy másodvéleményt sem, a megnyugtatás érdekében.

 

Gyakran elhangzik az a tanács, hogy szedjen vitaminokat a gyerek. Nos, valóban léteznek gyerekeknek szánt vitaminok, csak az a baj, hogy valószínűleg a készítők nem igazán láttak valódi gyereket. Mi legalábbis biztosan megemeljük a kalapunkat az előtt a szülőpár előtt, akinek sikerül akár naponta többször is ráimádkozni a gyerekre akármilyen gyógyszert, szirupot, öko-, bio- vagy csodavitamint. Szóval a vitaminok biztosan jók, próbáljátok ti is meg, de nem kell akkor sem kétségbe esni, ha a te gyereked is olyan, mint tapasztalatunk szerint az összes többi, hogy nem hajlandó bevenni semmi gumicukorkának, ufónak, dinónak vagy bármi egyébnek maszkírozott étrendkiegészítőt sem. Ettől függetlenül nektek lehet éppen szerencsétek, hiszen lehet, hogy valamelyik formával vagy ízvilággal sikerül majd egymásra találnotok és kifejezetten szeretni fogja a gyerek – ekkor kérlek, írjátok meg kommentben, hogy melyik bogyó volt az, hadd okuljunk belőle mi is!

 

A mi tanácsunkban így tehát igazából semmilyen varázslat nincs, ámde valódi tapasztalatok alapján tudjuk leírni neked: elmúlik ez a betegeskedés. Nem rövid idő alatt, sőt, igazából egy örökkévalóságnak fogod érezni, de ideális esetben egyszer vége lesz, úgy körülbelül a középső csoport felé. Addig is szerezd be az egyérintős lázmérőt és az elektromos csoda-orrszívót és már csak birkatürelemre lesz szükséged!

 Oszd meg!

Webáruház készítés