Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.12 12:23

Tiszta ügy! – Fürdetési tanácsok kezdő szülőknek

 

 

 

Tiszta ügy! – Fürdetési tanácsok kezdő szülőknek

 

 

 

 

   Újszülötted fürdetése több mint egyszerű tisztítás, mosdatás, ezt te is tudod. Az érintés, a gondoskodás, a gyengédség összeköt benneteket, közös élményt ad. A babafürdetés szertartása gyorsan a napi rutin részévé válik, és lazító, nyugalmat adó hatásával az alvást is előkészíti. Olyan tevékenység ez, amit általában az apukák is szívesen vállalnak a pici körüli teendőkből – ha nem is elsőre. Mert a könnyűnek látszó feladat bizony felvet néhány kérdést, ha még sohasem csináltad. Álljon itt néhány tanács, hogy miközben a babát körülöleli, téged ki ne verjen a víz!

 

 

Nap mint nap?

 

Nem, az első időkben nem szükséges minden nap fürdetni, 2-3 naponta is elegendő. Arra ügyelj, hogy a pelenkával borított testrészek tiszták legyenek, és a baba kezét és arcát mosd meg minden este!

 

Készülj elő!

 

Fürdetés közben nem lesz alkalmad elszaladni valamiért! Legyen a kezed ügyében minden, amire szükséged lehet: kapucnis törölköző, vattakorong, babafürdető, babasampon, szivacs vagy mosdókesztyű, baba hajkefe.

 

Ügyelj a hőfokra: a vízére és a levegőére is!

 

A fürdőszoba legyen huzatmentes és kellően meleg, hogy a baba ne tudjon megfázni. Testhőmérsékletű, 36-38 fokos vizet használj, ezt ellenőrizheted vízhőmérővel vagy a csuklóddal, könyököddel.

 

Nem úszni tanítod!

 

Ezért nem is kell sok víz, 5-8 cm-es „vízmélység” bőven elegendő a tisztálkodáshoz. Fontos, hogy a köldökcsonkot ne érhesse víz.

 

Tartsd biztosan és szünet nélkül!

 

Egyik kezeddel támaszd meg a fejét és a nyakát, miközben a hóna alatt tartod, a másik kezeddel pedig mosdasd le! Természetesen nem engedheted el egy pillanatra sem, bármilyen kicsi is a víz! Tehetsz a kádba babaültetőt vagy biztonsági tartót, ha úgy nyugodtabb vagy.

 

Mit hová?

 

A kicsi arcát elegendő tiszta vizes vattakoronggal áttörölnöd, a testét pedig babafürdető krémmel tisztítsd meg! Leöblítheted szivaccsal vagy mosdókesztyűvel is. A hajára – ha már van neki – könnycseppmentes babasampont használj, elegendő egy héten egyszer. A hajmosás a babafürdetés végén legyen, hogy ne feküdjön a samponos vízben és a fejecskéje se fázzon meg! A koszmó elkerülése érdekében jó, ha puha babakefével átsimítod a fejbőrét.

 

Öt perc és kész!

 

Tényleg! A baba bőre könnyen kiázik, ezért ne tartson ennél tovább a pancsolás. Utána gyengéden, dörzsölés nélkül itasd fel a bőréről a vizet, és gyorsan öltöztesd fel!

 

Figyelj a hajlatokra!

 

A babafürdetésnél és a szárazra törlésnél egyaránt ügyelj a rejtett területekre: legyen tiszta és száraz a hónalj, a könyök- és combhajlat, a nyak, valamint a lábujjak közötti és a fülek mögötti részek.

 

Bónusz

 

Kényeztetheted picurkádat egy rövid babamasszázzsal. Ellazítja, serkenti a vérkeringését, erősíti az immunrendszerét, és nem utolsósorban újabb meghitt percekkel ajándékoz meg mindkettőtöket.

 

A felsorolás hosszúnak tűnik, ám néhány nap alatt belejössz, és teljesen rutinos babafürdető leszel (meg persze a párod is)! A csöppség pedig növekszik, otthonosan és egyre intenzívebben mozog majd a babakádban. A kezdeti egyszerű tisztálkodást kiegészíti, kacagástól hangos pancsolássá bővíti a játék.

 Oszd meg!

Webáruház készítés